ICAP Leopard hurtigst, men langt fra egen rekord i Fastnet Race

I nat krydsede ICAP Leopard mållinjen i Fastnet Race som første båd efter næsten 2½ døgn – RÁN fører på handicap. Flere både har nu rundet den legendariske Fastnet Rock, mens nogle kæmper med havarier. Se flere video-indslag af rundingen.
12-08-2009 13:49 Hans Henrik12 Aug 2009 11:49 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Svenskejet RÁN, der ligger til at tage overaltsejren runder her Fastnet Rock. Foto: Rolex/Kurt Arrigo.

Mike Slades ICAP Leopard var ikke i nærheden af rekorden, da 100-fods maxi-båden med svingkøl krydsede mållinjen i nat. I den seneste udgave af Fastnet Race i 2007 satte samme båd rekord på 1 døgn og 18 timer med en gennemsnitsfart på 13,52 knob. Langt fra denne rekord brugte maxi-båden 2 døgn og 11 timer efter feltet blev ramt af let vind kort efter starten.

Den første Open 60’er, Seb Josses BT, krydsede linjen i morgen kl. 5 og ét minut efter kom svenskeren Niklas Zennstroms RÁN, en JV 72, der lige nu fører overalt i IRC-klassen.

Rigtig langt hjem uden storsejl
Under Fastnet Race har flere både blogget på arrangørernes hjemmeside og en af dem er EH01, en First 47.7. Skipperen kunne meddele at storsejlet var flænget 58 sømil fra Fastnet Rock.

”At sige at vi som besætning er noget skuffede ville være en underdrivelse. Men vi har valgt at fortsætte og ikke give op. I øjeblikket sejler vi under genua 1, et trysejl i masten og går 7 knob i nogenlunde den rigtige retning mod klippen (Fastnet Rock, red.),” skriver skipper Andy Middleton, der trods uheldet nægter at blive sidst.

Følg de resterende bådes kamp i Fastnet Race .

RÁN var blandt de første både rundt om Fastnet Rock


Open 60’eren, Artemis, runder her klippen med en om bord-smuglet rødvin
http://fastnet.rorc.org/
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer