Albin Express slår to mesterskaber med ét smæk

24-08-2011 15:51 Hans Henrik24 Aug 2011 13:51 - Lena Hellström
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

30 Expresser samles i Horsens og sejler DM og NM - flest danske både deltager. Foto: privat.

Sidste år var første år, hvor Express klassen igen fik officiel DM-status hos Dansk Sejlunion, og her året efter er der yderligere vækst i klassen, som vil tælle hele 29 både til start i weekenden den 26. til 28. august 2011. Blandt deltagerne er der 6 tyske, 3 svenske og 20 danske Expresser, hvoraf de 6 er på hjemmebane i Horsens Fjord.

Stort potentiale
Feltet tæller mange bejlere til præmieskamlen, så det bliver nogle spændende dage. Fem af de lokale både har hver især mulighed for at blande sig i toppen, da der er flere danske mestre i mellem samt flotte placeringer til denne sommers Kieler Woche. Blandt favoritterne kan også nævnes svenskeren Arne K. Larson, som også er feltets alderspræsident. Søren Juhl fra Ballen har vundet et utal af gange og en stærk H-bådssejler fra Aarhus Anders Bertelsen, har også meldt sin ankomst. Den forsvarende mester stiller ikke op, da han desværre er gået bort.

Expressen bygges stadig
Express Klub Danmark og Horsens Sejlklub havde håbet på, at der kom flere både fra Norge og især Sverige, som har et meget stærkt kapsejladsfelt. Men de glæder sig i stedet over, at Albin Express er en af de få klassebåd, der er i fremgang pt. ”Det skyldes nok, at båden er relativ billig og at du stadig kan købe den nybygget,” siger Morten Stoy, stævneansvarlig og deltager på banen.

Tune up torsdag
De første Express sejlere er allerede i Horsens og deltog i HSH’s aftenkapsejlads tirsdag. Torsdag er der tune-up og fredag morgen går det løs. Arrangørerne håber på 8 sejladser i alt, inden den danske og nordiske mester kan fejres søndag eftermiddag. Forsikringsselskabet med speciale i lystbåde, Pantaenius, er stævnesponsor, og er med til at give sejlerne en god oplevelse i Horsens.

Se mere på og .http://horsens-sejlklub.dk/default.asp?o=14&u=80&k=470&s=632&navn=Danish%20&%20Nordic%20Championships%20Albin%20Express%202011
http://www.albin-express.dk
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer