Bronze til Danmark

04-08-2011 13:16 Hans Henrik04 Aug 2011 11:16 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I år kunne Celine Carlsen træde et trin op, og ramme skamlen på en flot 3. plads.


Finalesejladser
Adspurgt på havnen inden første finalesejlads, udtrykker Céline det således:
”Det er dejligt ikke at skulle gange sine resultater med to, men rent faktisk at vide hvor man ligger, når man sejler mod toppen af verdens ungdomselite i Laseren”.

Den første finaledag for Céline bød på en 14. og en 16. plads, mens Sofie fik to resultater i 30’erne. Reglerne for stævnet siger, at der maksimalt er to fratrækkere, hvor af kun den ene må være fra de planlagte fire finalesejladser. Næsten samtlige deltagere i guldfeltet lavede en fratrækker på den første finaledag, og det gjorde anden finaledag rigtig spændende.

På skovtur med Ellie
Céline Carlsens målsætning ved europa- og verdensmesterskabet var at tage medalje i kategorien under 17 år.

Inden finalesejladserne lå hun på en 5. plads med 27 point til bronze, som på daværende tidspunkt blev holdt af englænderen, Ellie Meopham. Ellie havde som de fleste andre lavet sin ene fratrækker på den første finaledag, da hun sluttede som 45 i anden sejlads.

Dette betød for Céline, at der dagen efter ”kun” skulle hentes 17 point før bronzen var i hus. Det kunne enten gøres ved at sejle rigtig, rigtig hurtigt og få en topplaceringen, eller ved at englænderen skulle have en placering dårligere end 37, som hun ikke havde mulighed for at trække fra. Da det første efter en mindre heldig start i det helt lette vind, ikke var en mulighed, og da englænderen selv havde sørget for at sejle sig godt ned i feltet, blev det til det andet alternativ.

Ved første topmærke er Céline 7 både efter englænderen. Der er ikke de store ændringer på halvvind og læns, men på andet opkryds sejler Céline sig op foran englænderen med et par placeringer. Placeringerne er så godt som uændret på sidste læns og halvvind, til Céline får skabt sig et overblik over sin egen og englænderens præcise placering, og får talt sig frem til at englænderen ikke er langt nok nede i feltet endnu. Efter taktisk sejlads og et par vendedueller på sidste opkryds lykkedes det Céline lige akkurat at få sejlet englænderen de nødvendig fire pladser ned, og de slutter som 38 og 41. En 41. plads som Céline kan smide væk.

Og vinderne er … verdensmesterskabet:
Erika Reineke, USA
Giovanni Coccoluto, ITA

De samlede resultater for de danske sejlere blev:

Europamesterskabet:
Céline Carlsen: 20 samlet og 3 u. 17
Sofie Slotsgaard: 27
Victor Thurøe: 106 u. 19

Verdensmesterskabet:
Céline Carlsen: 25 samlet og 3. u. 17
Sofie Slotsgaard: 36
Victor Thurøe: 130

Samlede resultater kan findes på:


Rart at kunne træde et trin op
Det er superflot sejlet af alle tre danske sejlere, for der er rigtig hård konkurrence fra de mange sejlere på store, velorganiserede hold, eller som Céline Carlsen udtrykker det:

”Sidste år sad jeg lidt fast i 4. pladser ved hhv. Byte CII verdensmesterskabet i Frankrig og senere til Ungdoms Olympiaden i Singapore. Det var rart endelig at kunne få lov til at træde det ene trin op på podiet denne gang.”
http://www.srr-sailing.com/world-laser-radial-youth-results/
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer