Bronze til Danmark

04-08-2011 13:16 Hans Henrik04 Aug 2011 11:16 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Over stregen som tre'er. Dejligt med en medalje med hjem til Danmark.

Societe des Regate Rochellaisse var vært for de store mesterskaber. Først Laser Standard Junior og Laser Radial Men verdensmesterskab med ca. 300 deltagere, og få dage efter Laser Radial Youth europa- og verdensmesterskab med ca. 400 deltagere.

Stævnerne havde tilsammen deltagelse fra 51 nationer, og alle kontinenter var repræsenteret.

Danmark havde tre deltagere med ved Radial Youth mesterskaberne. Victor Thurøe, Kerteminde Sejlklub, repræsenterede som den eneste Danmark på drengenes bane med coaching på vandet af far Jens Thurøe. Sofie Slotsgaard, Fredericia Sejlklub og Céline Carlsen, KDY deltog i pigeklassen med Annett Petersen i coachbåd.

Sol og søbrise
Efter de meget hårde sejladser ugen før, ændrede vejret sig ved dette stævnes start, og var næsten alle dage til at stille uret efter.

Sol og ingen vind om formiddagen og søbrise kl. 14. Det betød lange afslappede morgener, men ankomst i havn kl. 18 eller 19. Til gengæld gode sejladser i relativ stabil vind mellem 5-8 m/s fra N-NV hver dag.

Kanon start til Sofie
Mens Victor Thurøe kæmpede lidt med starterne i de store felter, gik Sofie Slotsgaard uimponeret til sagen og vandt overbevisende med føring fra start til slut den første sejlads. Senere blev det også til en 8. og 3. i de kvalificerende sejladser, hvilket medførte en sikker plads i guldfeltet.

Med en relativ stabil serie og et enkelt gult flag på startlinjen fik Céline Carlsen også sejlet sig i guldfeltet som nr. 28 umiddelbart foran Sofie, mens Victor måtte tage til takke med sølvfeltet, dog skal det siges at drengene har fire felter og pigerne "kun" to.http://www.srr-sailing.com/world-laser-radial-youth-results/

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer