Kostbar dansk dag ved EM

06-07-2011 11:01 Hans Henrik06 Jul 2011 9:01 - Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Anne-Marie Rindom leverede tirsdag de bedste danske resultater i Helsinki med en 21. og 11. plads. Foto: Per Heegaard.

Der var fra morgenstunden lagt op til, at det ville blive en svær og udfordrende tredje dag for de over 250 deltagende sejlere ved europamesterskaberne for Laser og Laser Radial, der afvikles i Helsinki.

Vejrmeldingen lød nemlig på meget svag brise fra skiftende retninger. Dermed lå det lidt i luften, at man kunne komme til at score rigtigt mange dumme point, hvis man ikke var skarp.

”Vi havde håbet på, at det var i dag, at der skulle deles masser af point ud til de alle de andre. Men i stedet blev det en af den slags dage, man bare har lyst til at skylle ud i toilettet og bagefter bare glemme alt om,” lyder dommen over dagens præstationer fra Radial-træner Ditte Juul.

Maiken fortsat bedst
Bedst igennem de sidste indledende sejladser kom Anne-Marie Rindom, der scorede placeringerne 21 og 11. Indsatsen rækker dog ikke til nogen forandring i den samlede stilling, så Horsens-sejleren er fortsat nummer 24 sammenlagt.

Det er fortsat Maiken Schütt, der er bedste dansker med en placering som nummer 14. Den placering blev holdt på trods af, at hun sluttede som nummer 45 i dagens sidste sejlads. Men da der i dag kom en fratrækker i spil, er der tale om en placeringsmæssig status quo. Samlet er fire af de fem danske sejlerpiger klar til de næste dages sejladser i stævnets bedste halvdel.

Gult flag og sølvfelt til Bendix
I Laser-klassen var det forhåbningen, at Mads Bendix kunne finde nogle af de fornemme takter frem fra mandagen, hvor det blandt andet blev til en andenplads. Umiddelbart så det ud til at lykkes fint, da han midtvejs i dagens første race igen er oppe som nummer 6.

Kort efter får han dog sit andet gule flag, og må derfor trække sig fra sejladsen. Den resultatmæssige konsekvens bliver, at Bendix ikke går videre i guldfeltet, hvor kun Thorbjørn Schierup kommer til at sejle med.

”Det er fint at se, at drengene ind imellem kan lave sikre top 10-placeringer, men det er kedeligt at Mads igen får et gult flag og derfor ryger i sølv. Jeg havde forventet to både i Guld, så det er jeg lidt skuffet over,” siger drengenes træner, Per Baagø.

Danske placeringer

Laser Radial, 6 sejladser, 111 deltagere
14. (14.) Maiken Schütt
21. (18.) Alberte Holm Lindberg
24. (24.) Anne-Marie Rindom
41. (33.) Sarah Gunni
83. Louise Christensen

Laser, 6 sejladser, 140 deltagere
36. (48.) Thorbjørn Schierup
60. (35.) Mads Bendix
62. (70.) Michael Hansen
70. (77.) Magnus Kældsø

http://www.openeuropeans2011.com

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer