Sidste chance for matchracepigerne

09-08-2010 14:29 Hans Henrik09 Aug 2010 12:29 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En plads i semifinalen er kravet til Trine Abrahmsen, Ida Hartvig og Lærke Nørgaard i Weymouth. 24 matchracehold stiller til start. Arkivfoto: Per Heegaard.

Der bliver kamp om, at få danske podieplaceringer i den samlede World Cup i denne uge på farvandet hvor OL 2012 også sejles. Det danske sejlerlandshold går i dag på vandet til årets sidste World Cup-stævne, der ifølge sportschef Thomas er sidste chance for matchracepigerne.

”Nu er det nu piger!,” skriver sportschefen i sin blog på sejlsport.dk. ”Vi skal se en top 4 placering hvis vi skal fortsætte med at tro på det. Der er ingen tvivl om at matchracepigerne har lært meget i år og der har været er flot fremgang at spore i gruppen.”

”Der er bare det problem, at vi hele tiden ligger lige lidt efter de andre lande, og må se os slået af hold, som bare lige har marginalerne på deres side. Jeg er sikker på at dette skyldes, at vi kom meget sent i gang med matchrace satsningen. Havde vi været lige så gode sidste år, som vi er nu, så havde vi ligget i top 3 hele tiden,” fortsætter Thomas Jacobsen i sin blog.

Danske sejlsportsprofiler skal hjælpe
For at hjælpe matchracepigerne på vej blev den tidligere Starbåds-sejler Christian Rasmussen hentet ind som specialist på trim og styring inden World Cup’en.

”Anders Kristensen havde arrangeret Christian Rasmussen til at styre den ene båd og han var også klart hurtigst gennem vandet. Det så bare rigtigt ud, når man så på sejltrimmet og bådens krængning. Det var netop Christians evne til at få en båd til at sejle hurtigt vi var ude efter. Det hold som ”matchede” Christians krydsfart og ”setup” bedst var holdet med Trine, Lærke og Ida. Deres trim var dynamisk og velafbalanceret og særligt når der var mest vind så det rigtigt godt ud. I den kommende uge er det netop Trine og hendes hold der skal repræsentere Danmark i Weymouth og jeg ser frem til et stævne med god bådfart og forhåbentlig også en masse sejre,” forklarer sportschefen i sin blog.

Under World Cup’en kigger Jesper Bank forbi den danske lejr. Bank, der har vundet OL-guld med Thomas Jacobsen, skal holde et foredrag for alle sejlerne omkring kampagneplanlægning og der bliver også tid til individuelle samtaler med landsholdssejlerne.

”Sejlerlandsholdet består af mange meget unge og talentfulde sejlere som alle er dygtige tekniske sejlere. Der er plads til forbedringer ingen tvivl om det. Et af de punkter som sejlerne har efterspurgt mest er netop omkring dette med at ”toppe” og tilrettelægge kampagnen frem mod OL,” skriver Thomas Jacobsen der vurderer at alle sejlerne vil få meget glæde af dette tiltag.

Læs videre på næste side...http://www.sejlsport.dk/direkte

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer