Regelændringer forhindrer farlig taktik

06-01-2010 08:42 Hans Henrik06 Jan 2010 7:42 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Tætte situationer, samt vendinger, kan være farlige ved topmærket. Foto: Richard Walch/Audi MedCup.

En række nødvendige ændringer i ISAF kapsejladsreglerne er trådt i kraft den 1. januar 2010. Herunder for at forhindre en utilsigtet og potentielt farlig taktik ved specielt krydsmærker, skriver Dan Ibsen på sejlsport.dk.

International Sailing Federation (ISAF) besluttede på årsmødet i Sydkorea primo november at fortage nogle omgående justeringer af ISAF Kapsejladsreglerne, som har effekt fra den 1. januar 2010.

Give plads ved mærke
Regel 18.2(c) er ændret mhp. at forhindre en nyligt opdaget og potentielt farlig taktik, der er opstået som en utilsigtet konsekvens af reglens hidtidige ordlyd. Den reviderede regel tillader ikke længere, at en båd stagvender umiddelbart før den når mærket, og som følge af stagvendingen opnår ret til plads ved mærket ift. en båd, som var klart foran da de nåede zonen, skriver sejlsport.dk.

En parallel ændring i B3.1(c) forhindrer en lignende taktik i windsurfing.

Ændret ”forhindring”-defination
Definitionen ”forhindring” er ændret, således at en båd ikke længere vil være en forhindring for en anden båd, som er pligtig til at give den plads eller plads ved mærket. Denne ændring simplificerer analysen af nogle situationer tæt på et mærke hvor både regel 18 og 19 gælder, og vil ikke på anden måde ændre ”gamet”.

Læs om resten af ændringerne i kapsejladsreglerne samt se den danske oversættelse af regeljusteringerne .http://ds2.inforce.dk/sw39663.asp
http://www.sejlsport.dk/graphics/ds/DSKapsejlads/Kapsejladsregler/Regelaendringer_2010.pdf
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer