ICAP Leopard først afsted i Sydney-Hobart

26-12-2009 15:00 Hans Henrik26 Dec 2009 14:00 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Imponerende syn - ICAP Leopard på frisk kryds syd for Sydney i dag. Foto: Andrea Francolini

Det rapporteres om 12-15 knobs vind, gråt vejr, men alligevel et spektakulært syn da mange af verdens "hotteste" racere til havkapsejlads forlod Sydney i nat dansk tid.

Tre superbåde i centrum
Mest opmærksomhed samler sig om de tre 100 fods maxiracere Wild Oats XI (som har været først i mål under de fire seneste Sydney-Hobart, og er indehaver af rekorden), Alfa Romeo, og ICAP Leopard. Sidstnævnte skal have skabt sig en lille føring her i sejladsens startfase.

Fastnet vinder fører på handicap
På handicap fører "Ran" - en ny engelsk 72 fods supermoderne racer, som vandt Rolex Fastnet race i august. Båden er fyldt med professionelle stjernesejlere, og spås gode chancer i de forhold man forventer, nemlig kryds i moderate forhold. Vinden har frisket til 20-25 knob i løbet af de seneste timer, men det er ikke noget der tyder på at der er stormvejr på vej. Sejladsen er ellers kendt for at kunne byde på frygtindgydende forhold - farvandet ligger meget langt syd, med Antarktis relativt tæt på.

Mere de kommende dage
Der er så vidt vides ingen danske både med, og redaktionen er ikke bekendt med danske sejlere på nogen af bådene. Vi følger ikke desto mindre den legendariske sejlads de nærmeste dage her på sitet.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer