Bådmagasinets billedgalleri

Fra indmarchen gennem Råå. Foto: Morten Møller Rehné.

Zoom8 VM i Råå – sejlerglade teenagere indtog fiskerlejet og vandet

06-08-2017 12:14 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I det sydlige Helsingborg ligger den lille fiskerby Råå. Udover at have skrevet historie i 1676, hvor 15.000 mænd fra den danske hær gjorde landgang i et forsøg på at genvinde Skånelandene, så kan byen nu tilføje et Verdensmesterskab i deres historiebøger for jolletypen Zoom8.

Det var dog knap så mange mænd, der denne gang satte fødderne på langangsbroen, men nærmere betegnet 113 unge piger og drenge i alderen 14-17 år fra flere forskellige lande. Her var der ikke krig, men der blev kæmpet hårdt i en god og sund konkurrenceånd på vandet og hygget i en fredelig og venskablig atmosfære på land. De unge sejlere kom fra Estland, Finland, Danmark, Rusland, Sverige og Østrig og dystede alle om titlen som Verdensmester i Zoom8.

Christian Nygaard 20543875 10155567857136465 1660467088472157478 o

Zoom 8 sejlere på vandet ud for Råå. Foto: Christian Nygaard.

"Råå jolleklub har arrangeret et fantastisk stævne og har virkeligt taget sig godt af sejlerne og deres familier”, fortæller den ene af de to danske landstrænere Jacob Dannefær of fortsætter: ”Det er en fornøjelse at være her og mærke hele fællesskabet omkring Zoom8 - verdenen”.

Mere dansk end svensk

Måske ligger der også lidt historie til grund for at danskerne føler, at de er blevet taget godt imod i det svenske. Råå og denne del af Sverige tilhørte nemlig Danmark frem til 1658. ”Vi har altså været danskere i længere tid, end vi har været svenskere. Det er vel dette som gør, at vi samtidig med at der findes en rivalitet mellem os og danskerne, så føler vi alligevel et fællesskab med det danske folk”, kan man læse på raamuseum.se.

Fællesskabet mellem sejlerne fra alle landene blev boostet af arrangørerne i Råå med en fantastisk festlig indmarch, aftenarrangement og en lodtrækning mellem sejlerne til et par ture i den seje katamaran M32. Det er lidt af en oplevelse for de skønne teenagere, når katamaranen når op på 31 knob og svæver fem meter over vandet, når den krænger.

Sådan gik det de danske sejlere

De to første dage under VM var vejret mildt med let vind. Især de lette sejlere har været flyvende under stævnet og med danske Simon Christiansen fra KDY på en tredje plads ved drengene, og Liv Andersen fra Horsens Sejlklub på en sjette plads og meget få points til guldet, var der lagt op til spænding på den sidste sejlads dag i går lørdag. Desværre blev det ikke til danske medaljer - både Simon Christiansen og Liv Andersen sluttede som nummer fem i deres gruppe. Det ændrer dog ikke på, at alle sejlerne har haft en fantastisk uge i det svenske.

Alle resultater kan ses her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer