Aarhus skal være vært for VM i samtlige olympiske sejlsportsdiscipliner i 2018. I år er der test event. Foto: Mick Anderson.

Snart tid til Aarhus Sailing Week

17-07-2017 15:13 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Når sejlere fra hele verden kommer til Danmark i uge 32, venter der en oplevelse, der vil være lig det, de kommer ud for til VM i 2018. Eftersom Aarhus Sailing Week,Test Eventen, er placeret i samme periode som VM næste år, vil de deltagende sejlere få en idé om, hvordan vind- og vandforhold påvirker Aarhus Bugten, og hvad de skal være opmærksomme på. For sejlerne er det en vigtig indsigt og en god forberedelse at have med inden VM. Test Eventen er også en mulighed for sejlerne at blive mere bekendte med event organisationen og blive fortrolige med byen – ikke mindst venue for Hempel Sailing Championships 2018 på Aarhus Ø.

Test Eventen vil også være en markering af Danmark og Aarhus som eventafvikler af verdensmesterskaberne i Sejlsport, både internationalt men i særdeleshed også nationalt, hvor den lokale og nationale opbakning er vigtig for afviklingen af sådan en event. Det er blandt andet vigtigt at skabe synlighed overfor kommende frivillige, da VM i 2018 har behov for at op mod 800 frivillige vil hjælpe med at varetage opgaver på land og vand under hele eventperioden.

Test Eventen er derfor en vigtig opstart på begivenhederne i 2018 og en oplagt mulighed for at starte fortællingen om, at den vigtigste kvalifikation for sejlerne – og kulminationen for hele deres karriere, nemlig OL i Tokyo 2020, starter i Aarhus.

Topsejlere deltager

Til Test Eventen kommer der cirka 300 sejlere til byen. I 2018 til Hempel Sailing World Championships 2018 kommer der i omegnen af 1.500 sejlere til Aarhus, hvilket er et meget godt billede på VMs betydning, og hvor stor en begivenhed, det er for sejlerne på deres vej mod OL.

Nogle af verdens bedste sejlere vil komme til test eventen i Aarhus. Alle sejlere vil være fra de enkelte nationers landshold eller de bedste inden for deres bådklasse. Over 100 af de tilmeldte sejlere har været med til OL i Rio i 2016, heriblandt vil flere af de danske OL sejlere også være repræsenteret.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer