X-yachts Gold Cup er kommet godt fra start.

Drømmeforhold ved dag 1 til X-Yachts Gold Cup 2017


14-07-2017 11:30 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Øresund og KDY som vært leverede de bedste sejladsbetingelser, sejlede kan ønske sig; sol og 7-10 m/s med masser af skift at lege med. 400 passionerede X-Yachts sejlere spredt ud over fire felter startede stævnet godt ud med tre race for sports-klasserne og en lang distancesejlads for familie-klassen.

Skiftende vinde og skiftende resultater

X-Yachts racene, der foregik tæt på land, blev udsat for det kendte fænomen ud for Skovshoved Havn, nemlig vindspring og -pust. Vinden sprang 30 til 40 grader frem og tilbage, og sejlerne var nødt til at være opmærksomme hele dagen.

IMG 0318 11971 1200 1000 80

Sandsynligvis på grund af den springende vind så vi forskellige vindere af dagens race. I Sports-klasse A var de tre race vinderetyske Quattro (styret af Klaus-Peter Boock) og danske Mille (Kim Rasmussen) og igen Quattro. I Sportsklasse B var det henholdsvis danske X4Box (Henrik Jørgensen), tyske Bajazzo (Sven Zoller) og svenske Veronix (Stephen Berntsson), der fordelte dagens tre sejre mellem sig.

Family Class tog Øresund rundt

Den populære kategori Familie-klassen blev sendt ud på et komfortabelt race rundt i Øresund, hvor de tre danske både Xc-L (Birker Hansen) blev første, X-One (Ib Kunøe) blev anden og Xpedition blev tredje – blot få minutter, der skiller sig efter korrigeret tid.

IMG 0232 11965 1200 1000 80

X-35 VM på dag to

X-35’erne havde allerede kridtet banen af for resten af X-Yachts sejlerne ved at starte deres VM i går. Feltet har formået at sejleseks sejladser og det svenske team (SWE122), styret af Jacob Jacobsen, fører for anden dag i træk.

Kollision mellem to X-35

Sejladserne er tætte, og med målet om at vinde presser sejlerne bådene til det yderste. Desværre en tand for hårdt for to af X-35 bådene, som dyster om VM-titlen. NOR 191 og SWE 167 havde et T-bone sammenstød grundet en styrbord/bagbord situation.

Vi var omkring 4-5 både, som var meget tætte ved topmærket. Vi var på bagbord, og vi kunne ikke falde af for nordmændene i pustet”, siger rorsmanden fra det svenske team Johan Rockström. Hans konkurrent fra det norske team Amund Hosoien svarer sympatisk: ”No hard feelings her fra. Det er hvad, der sker i kapsejlads”, og de to rorsmænd nyder den gode sociale atmosfære efter sejladserne.

Den norske besætning leder nu efter en X-35 at leje for resten af sæsonen.

Se stort galleri fra sejladserne her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer