Brødrene Bjørnholt var i gult på andendagen. Nu ligger de nummer fem i stillingen, mens belgierne har overtaget den gule føretrøje,

Formula 18 VM - ærgerlig disk til Bøjland

13-07-2017 09:49 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I disse dage er 124 besætninger samlet for at sejle Formula 18 VM ud for Vallensbæk. Der er foreløbig blevet afviklet seks kvalifikationssejladser, og nu er feltet inddelt i et guld og sølv fleet.

Brødrene Bjørnholt faldt efter andendagen tilbage på en femteplads, 10 points efter de førende belgiere. ”Vi er inden for striking range, og der er ni sejladser tilbage, og dermed mange points der skal fordeles endnu", lyder det fra Nikolaj og Daniel Bjørnholt, der ser frem til dagens sejladser, hvor vinden blæser noget mere end i går.

Disk til Bøjland og kæreste

Opdelingen af feltet efter gårsdagens sejladser var ikke sød musik for alle danske deltagere. Let bitter og skuffet var Tom Bøjland og Chalotte Engelsen, som blev placeret lige uden for guldfleeten. De tabte en protest i aftes, der kostede dem deres bedste placering.

Tom og Chalotte

Tom og Charlotte tabte en protest, der resulterede i en diskvalifikation. Foto: Vallensbæk Sejlklub.

Vi er ærgelige over, at en ligegyldig situation ender ud i en protest og en diskvalifikation. Vi er naturligvis ikke enige om hændelsesforløbet, men nu har vi sovet på det, og nu gælder det sølvfleet. Vi er, hvor vi er, og vi tager den derfra”, lyder det fra Tom Bøjland.

 

Manglende vind gav udfordringer

Dommer Søren Badstue havde i går en svær dag på kontoret, men lykkedes at få afviklet en fair sejlads, inden vinden lagde sig fuldstændig i tre timer. Senere lykkedes det så at få gennemført yderligere to sejladser på fair vis.

20031714 1229319133840086 4604206043972315591 n

Der var ikke meget vind i går. Men det lykkedes at få gennemført tre sejladser. Foto: Vallensbæk Sejlklub.

Der er meget ros fra deltagerne til hele arrangementet i Vallensbæk. ”The best worlds I have ever attended. World class race managment, and a magnificent service on shore” siger tyske Harald Schmeink. I det hele taget er der rigtig god stemning på havnen i Vallensbæk, hvor omkring 80 frivillige gør et kæmpe stykke arbejde for at afvikle stævnet så smertefrit for deltagerne som overhovedet muligt.

 

Stillingen Formula 18 VM 2017

1. Philip Hendrickx & Filip Olyslager, Belgien, 12

2. Helge & Christian Sach, Tyskland, 15

3. Mitch & Ruben Booth, Spanien, 16

4. Paschalidis Iordanis & Trigkonis Konstantionos, Grækenland, 19

5. Daniel & Nikolaj Bjørnholt, Danmark, 22

Se hele listen her.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer