ORC VM sejles i Trieste, Italien.

Hansen starter flot ud ved ORC VM

04-07-2017 13:12 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hansen som er eneste danske båd til ORC VM i Trieste fik god start ved første sejlads. En flot andenplads blev det til i første del af offshore sejladserne. Offshore sejladserne fortsætter senere i dag.

ORC VM består af to distancesejladser og 8-10 sejladser på op-ned baner, hvis det nås.

En af favoritterne

Hansen, som har to VM sølvmedaljer i bagagen, må betegnes som en af favoritterne, dog er konkurrencen blevet stærkere med specielt Italia 9,98 bådene som meget stærke. Skipper Michael Møllmann udtaler til Bådmagasinet: "Det bliver spændende i år at se, om vi kan gå hele vejen. Vi fik båden i vandet i torsdags i Izola i Slovenien og brugte fredagen på at gøre båden klar og sejle til Trieste. Lørdag og søndag har vi trænet og sejlet Practice Race. Der er rigtig mange italienere med, og de har alle super-optimerede både. I år har vi sat vores båd op til let og mellem luft, så det bliver spændende at se om vi kan være med".

HANSEN23

Hansen har to VM sølvmedaljer i bagagen, nu går de efter guldet.

Hansen er i år blevet optimeret med nye sejl fra OneSails og specielt spilerpakken er udviklet, så båden har større spilere. Sofus Pedersen, chefdesigner hos OneSails Danmark, har optimeret sejlpakken til ORC og er nok den sejldesigner, som kender ORC reglen bedst.

Ny taktiker

I år er Patrick Døpping kommet med som taktiker om bord på Hansen. De fleste kender Patrick Døpping som en ung håbefuld Laser jollesejler, der også er på landsholdet. Netop det at en så ung sejler som Patrick prøver kræfter med storbådssejlads, er noget som Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, gerne vil se mere af i fremtiden.

Lad os håbe Hansen holder kadencen ugen ud i Trieste. Har man lyst til at følge bådene i Triste, så er der live tracking på orcworlds2017.com

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer