Paul Elvstrøms datter, Trine, overrakte den massive sølvpokal til Præsidenten, Lars Grael, under stort bifald. På talerstolen Dirk Thomsen, ”The grand old Man” for den tyske starflåde og Past President for ”The Star Yacht Racing Association”, og i baggrunden ses formanden for Troense Bådelaug Lars Hansen. Foto: Søren Øverup

Star VM: Smuk gestus af fam. Elvstrøm

02-07-2017 13:55 Søren Øverup
Kilde: Star VM
Vurderer artiklen
Del artiklen

Verdensmesterskabet i Starbåd 2017 i Troense er startet, og lørdag Kl. 17.00 bød formanden for Troense Bådelaug, Lars Hansen, velkommen til sejlerne og alle de fremmødte tilskuere og de 80 lokale supportere.

Præsidenten for ”The International Star Class Yacht Racing Association”, ISCYRA, Lars Grael fra Brasilien åbnede herefter officielt Verdensmesterskabet 2017.

Lars Grael fortalte, at han har danske rødder og at familien kommer fra Holte. Han fortalte at der blandt deltagerne er syv tidligere verdensmestre og Olympiske mestre og sølvvindere. Et imponerende felt af nogle af Verdens bedste sejlere. Lars Grael udtrykte stor respekt for den kæmpe indsats Troense Bådelaug og de mange frivillige har lagt for at få et kæmpe arrangement som et Verdensmesterskab til at lykkes. Han ønskede 'fair wind' og 'let the best man win'.

Dirk Thomsen, ”The grand old Man” for den tyske starflåde og Past President for ”The Star Yacht Racing Association” tog nu ordet og fortalte, at vores sejlsports ikon, Paul Elvstrøm, i 1955 var gast ved VM i Havana, hvor de vandt sølv.

For denne bedrift fik Paul Elvstrøm en sølvpokal, som han før sin død i 2016 skænkede til The Star World Championship og det team med den mest fejlfri sejllads uden brug af fratrækker. For Elvstrøm var det ikke nok at vinde, men den fejlfrie sejllads var målet.

Dirk Thomsen afsluttede sin tale med Star klassens motto : ”Honoring the Past, leading the Future!”

Til sidst tog formanden, Lars Hansen, ordet og fortalte om det helt enestående i datoen i dag, den 1.juli 2017.

Det er nemlig nøjagtig 340 år siden at Admiralen for den danske flåde, Niels Juel, slog Svenskerne i det berømte søslag i Køge Bugt, hvor den svenske flåde var i kart overtal.

For indtægterne ved dette søslag erhvervede søhelten Niels Juel øen Tåsinge og Valdemars Slot, som har været i slægten eje siden. Og formanden betonede at godt sømandskab kan bringe store og uventede resultater. Desværre vandt svenskerne krigen, men siden er vi blevet et fredeligt folk og har bygget bro til Sverige og har planer om en tunnel til Tyskland. Og på sammen måde kan et Verdensmesterskab forhåbentlig bygge broer og venskaber mellem folk fra mange forskellige nationer.

Til sidst blev stævnets general manager, Torsten Jacobsen, kaldt op og takket for han kæmpe indsats under stort bifald.

Den imponerende store Race Village på Troense Havn var en fantastisk ramme om den stemningsfulde åbningsceremoni. Her blev sejlerne og de mange fremmødte beværtet med gratis drinks og traditionelle danske hotdogs. Og efter flere dages voldsomme regn skinnede solen over det smukke Svendborg Sund.

StarVM2017 046

Det vrimler med 'rockstars' i Torense blandt Starbåds-sejlerne, her Paul Cayard, en af de erfarne herrer med et imponerende sejler-cv. Du kan også møde Augie Diaz og Bruno Prada, Diego Negri, Jack Jennings og Frithjof Kleen samt Rasmus Knude ;-), blot for at nævne nogle af de store navne der i disse dage hygger sig i Troense Foto: Søren Øverup

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer