En super flot nat på årets Classic Fyn Rundt. Fuldmånene - her foreviggjort af Henrik V. Jørgensen, skipper om bord på X4Box.

Classic Fyn Rundt: Imponerende 98,1 % af de startende kom rundt

12-06-2017 06:09 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Så er Classic Fyn Rundt 2017 slut, og det er en tilfreds stævneledelse der lukker og slukker, med en imponerende statistik for denne udgave.

Status

Med lidt tilmeldinger i allersidste øjeblik, ja så nåede man op 124 tilmeldte. Af dem startede de 106. Et rigtig møgvejr i dagene op til starten, kunne være årsagen til nogle ikke var nået frem til Kerteminde? Men hvad mere interessant er, ja så fuldførte hele 104, af de 106 startende. Det er en fuldførelsesprocent på 98,1 - det må da næsten være rekord på en distance-kapsejlads af denne længde?

Mange rundt på under 24 timer

Det blev overordnet set en rigtig god Fyn Rundt, den blev hurtig, og rigtig mange både kom rundt på under 24 timer, med sidste båd i mål sent lørdag aften. Det var naturligvis den gode vind som var årsagen hertil, den holdt for de fleste en stor del af natten, hvor en del sejlere også oplevede noget regn og truende tordenskyer, men de kraftige af slagsen, dem slap deltagerne stort set for.

Turen gennem Lillebælt blev en pragtfund natsejlads med skydække, men skyerne åbnede sig flere gange med en flot fuldmåne.

Fra stævneleder Eivind Skaalum og Claus Hamdrup har Bådmagasinet modtaget følgende herlige beskrivelse: Vi har aldrig set noget lignende, vi tonsede af sted i Matador, Drabant 38, med fra 9 til 11 knob, mest over 10. Kokken var i godt humør og mente helt bestemt vi fortjente Matador hotdogs, de er praktiske at lave - ca. 6 min. i gasovnen brød og pølser og kan let spises med en hånd. Det blev i det hele taget en god tur for sejlerne i det sydfynske, Svendborgsund og op gennem Storebælt til målet i Kerteminde.

ORC løb - også i 2018?

Efter turen rundt om Fyn talte stævneledelse med de tyske sejlere om bord på den store Swan 56 Latoon, som også var meget tilfredese med årets tur. Især ORC løbet som Classic Fyn Rundt i år havde valgt at lave, skabte fremtidigt håb. Det vil de gerne være med til at udvikle, og bådsmanden om bord aftalte at holde kontakten med Kerteminde - han ville gøre en indsats for at få flere tyske både med herop næste år. Her er så også lige en opfordring til de danske både med ORC målebrev - hvis det lykkes kan vi vist kun skrive, KOM NU...

Sluttelig takker stævneledelse af med at opfordre deltagerne til at komme med gode ideer?

Hvis nogle af deltagerne har disse i ærmet, så hører man naturligvis gerne om det, send på stævnemailen - her er allerede kommet et forslag om at starte senere fredag, så vil det lette planlægningen i forhold til arbejde m.m. 

Link til den foreløbige resultatliste her

Om bord på X4Box blev det til en hel del sejlskift på årets tur rundt om Fyn. Se her hvordan det skal gøres, og så med kun to mand:

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer