North Sails Trim Cups deltagere på Øresund med broen i baggrunden.

HANSEN snupper sejr ved North Sails Trim Cup

14-05-2017 19:42 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I denne weekend er der blevet afviklet North Sails Trim Cup 2017 - en del af Øresunds Cup og Sverige Cup for Melges 24 klassen. Det er vores svenske naboer i Lommabuktens Segelklubb som var værter for arrangementet. To danske både havde fundet vejen over Øresund - X-37eren "HANSEN" og Steen Christensens Italia 9.98 "Happy Hour". Hovedparten af feltet var naturligvis svenske både.

North Sails Trim Cup 2017 blev sejlet i noget nær perfekte forhold. Der har været alt fra lette vindforhold til frisk/hård vind. Masser af sol og i dag søndag en anelse varmere end de hidtige kølige forårstemperaturer.

Trim i fokus

Det hele startede fredag den 11. maj med briefing forud for sejladserne og dernæst træning på vandet. Her deltog 14 både og tilhørende besætninger.

briefing

Briefing forud for træningssejladserne i fredags.

Undervejs på vandet modtog besætningerne feedback fra North Sails Regatta Services USA i form af Chuck Allen og Charlie McKee. Trimeksperterne både filmede og tog billeder undervejs. Da sejlerne kom i land, var der debriefing i klubhuset omhandlende dagens sejladser. Her blev fotos og video fra træningssejladserne gennemgået. Meget lærerigt, og sejlerne var meget tilfredse.

ekseperterne

I fredags var North Sails trimeksperter på vandet. De kom med gode råd til besætninger.


HANSEN tog sejren

I alt stillede 33 både op til kapsejladsdelen af North Sails Trim Cup, der startede i går lørdag og blev afsluttet i dag. I klasse SRS 3 gik skipper Michael Møllman og besætningen hele vejen og sejlede sig til en plads øverst på podiet. Holdet har en frisk sejr fra MAIOR Cup i Kiel, og deres mål for 2017 sæsonen er VM medaljer - og allerhelst af guld. Toer i klassen blev "Farrgo", en Farr 30 med Per Algotsson som skipper og tredjepladsen gik til "Letto di Pletto" - en Farr 30 med Christian Backhausen som skipper.

Klasse SRS 1 blev vundet af "Inglorius Bastard", Melges 20 med Jens Lekland som rorsmand. Andenpladsen gik til "Front Runner", en J/24 med Per-Håkan Persson som skipper og tredjeplads til en lokal Lommabåd "Antheor", IOR 1/2 ton med Jan Carlander som skipper.

Klasse SRS 2 gik sejren til "Miss Devil", Melges 24 med Tomas Skålén som rorsmand. Toer blev "Ramböll", Melges 24 med Peter Ekdahl som skipper, mens tredjeplads gik til Melges 24eren "Hurricane.

Alle resultater kan ses her.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer