Nu er Vegvisir Achipelago Races hjemmeside også på dansk.

Vegvisir - nu også på dansk

12-05-2017 14:34 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efterspørgsel fra flere sider har fået folkene bag den nye sejlsportevent Vegvisir Archipelago Race til at oversætte eventens hjemmeside til dansk med det formål at rekruttere flere danske deltagere.

"Der skal ikke være tvivl om, at selvom der er tale om en international sejlads, så er danske deltagere i høj kurs. Da det er et helt nyt kapsejladsformat, som foregår i nogle af de mest udfordrende danske farvande er det en fejl, at vi ikke har beskrevet baner og regler på dansk fra starten. Det er der så lavet om på nu", siger Morten Brandt, der arrangerer sejladsen i tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune og Sejlforeningen Vikingen, Guldborgland Bådelaug, Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund, Nysted Sejlklub og Motorbådsklubben Guldborgsund.

Vegvisir race morten brandt 1

Morten Brandt er en af hovedkræfterne bag Vegvisir sejladsen.

Den nye side ligger på domænet vegvisirrace.dk og bortset fra sproget er dens form 100% identisk med den engelske side.

Der er brug for en forklaring

For Morten Brandt er det især vigtigt at henlede opmærksomheden på sejladsens statutter og bestemmelser og på alle de goder deltagerne modtager gennem startpengene.

"Det er klart, at der er brug for en forklaring; for mig bekendt er det første gang, man ser en kapsejlads, hvor man lukker en bro for biltrafik, hvor man har to forskellige baner, hvor deltagerne selv vælger omsejlingsretning, samt en sejlads er sørger bedre for sine deltagere end nogen anden sejlads i Danmark. Sådan en sejlads skal have nogle danske ord med på vejen", siger han.

Vegvisirrace guldborgsundbro

Guldborgsundbroen bliver åbent på den måde, at sejlerne kalder brovagten cirka 10 min før de forventer at være ved broen. Brovagten åbner broen på forhånd. På den måde kan man koncentrere sig om at sejle kapejlads.

 

Banerne holder vand

Morten Brandt fornemmer, at flere er bekymrede for de udfordrende baner, men omvendt har han været i kontakt med flere lokale sejlere både i Smålandshavet, Bøgestrømmen og Øhavet, der alle forsikrer, at en god navigatør, der sejler koncentreret finder sin vej gennem løbene.

"Det er klart, at man sejler ikke Grøn Bane gennem Bøgestrømme, hvis man har en båd der stikker over 2 m. Og hvis man ikke er helt tryg ved at gå gennem Øhavet på Rød Banen i en båd, der stikker dybt, så kan man gå uden om Ærø. Ligesom på Silverrudder Challenge, hvor der er en fordel for de små både ved Storebæltbroen, så er der en fordel på Vegvisir Race ved at gå ned gennem Øhavet. Men fordelen er ikke større, end vælger man at gå uden om Ærø, så er banen lagt, så man kun sejler seks sømil længere, så man fortsat 100% med i sejladsen", siger han.

Vegvisir race Alexandrinesbro

Dronning Alexandrines bro.

Du kan læse meget mere som sejladsen, eventen, om Nykøbing F og Guldborgsund Kommune på dansk på vegvisirrace.dk, hvor du også finder tilmeldingen og en forklaring på, hvorfor sejladsen hedder Vegvisir Archipelago Race.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer