Elever fra Erhvervsakademi Aarhus er kommet med deres idéer og inputs til spændende tiltag for de besøgende under sejlsports VM i 2018.i

Studerende giver deres inputs til VM 2018 i Aarhus

16-03-2017 14:29 Redaktionen
Kilde: Aarhus 2018
Vurderer artiklen
Del artiklen

En event som VM i sejlsport er mangefacetteret på den måde, at der er den sportslige del på vandet, hvor sejlerne skal have den bedste oplevelse, når de kæmper om medaljer og en mulig OL kvalificering i Tokyo 2020. På samme tid skal de 400.000 gæster, der vil tage del i begivenheden fra kajkanten også få en helt unik oplevelse og et positivt indtryk af sejlsporten.

Til at binde begivenhederne på vand sammen med festlighederne på land, har arrangørerne bag VM 2018 i Aarhus lavet et gensidigt samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus, hvor serviceøkonomer får mulighed for at arbejde med en konkret case og udvikle tiltag til events under VM i sejlsport.

Det har været meget inspirerende at høre deres forslag, og jeg kan se flere af dem realiseret”, udtaler Event Manager, Charlotte Kirk Elkjær om samarbejdet med de studerende fra Erhvervsakademi Aarhus. Formålet med samarbejdsprojektet har blandt andet været at invitere nogle spændende studerende ind i VM-projektet og få deres vinkel på eventen, da de jo i høj grad repræsenterer et udsnit af den brede befolkning, som arrangørerne gerne vil tiltrække under VM i Aarhus.

De studerende er blevet briefet på tre temaer: Borgerinddragelse, deltagerguide og mødet mellem gæster og atleter. På blot en uge har de studerende forberedt 11 bud på mulige events for arrangementsgruppen bag VM i sejlsport 2018. Forslagene omhandler alt fra gadefest for beboere på Aarhus Ø, virtual reality 3D-rejse med atleterne og turistguide-app til deltagerne og deres pårørende.

Vi har haft travlt. Men jeg synes, vi er kommet i mål med en sjov idé”, fortæller 23-årige Ramus Nielsen, der sammen med sine medstuderende har udviklet en virtual reality-brille, som giver et livagtig indblik i atleternes dag med skumsprøjt i masten eller rælingen over bølgen blå.

Nu læser vi de studerendes forslag godt igennem igen, og det vil da være super spændende, hvis nogle af dem vælger at arbejde videre med deres forslag i forbindelse med studierne og præsenterer en yderligere realiseringsplan for deres forslag”, siger Charlotte Kirk Elkjær.

Eventområdet på land kommer til at strække sig fra spidsen af Aarhus Ø ved det nye Aarhus Internationale Sejlsportscenter helt ind til Dokk1 langs den nye havnefront.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer