Fastnet Rock ved Irlands kyst skal rundes inden kursen sættes mod Plymouth. Foto: Kurt Arrigo.

Rolex Fastnet Race udsolgt på fire minutter

10-01-2017 06:15 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Royal Ocean Racing Club's populære kapsejlads, Rolex Fastnet Race, der har plads til 340 både, blev udsolgt på blot 4 minutter og 25 sekunder. Tilmeldingen til kapsejladsen åbnede i går mandag, og allerede indenfor det første minut var 222 pladser købt. De næste par minutter strømmede tilmeldingerne ind i en lind strøm, indtil man nåede den magiske grænse på 340 både.

Den 47. udgave af Rolex Fastnet Race arrangeret af Royal Ocean Racing Club starter i Solent fra Cowes, Isle of Wight, søndag den 6. august 2017. Der bliver målgang i Plymouth via Fastnet Rock, der er symbolet på kapsejladsen placeret ud for den sydlige kyst Irland.

11755239 877587872278150 8580699659741668587 n

Ruten ved sidste udgave af kapsejladsen. En rute der dog ikke har ændret sig. Start og målgang samme sted og ud og runde Fastnet Rock ved Irlands kyst.

Forbløffende og utroligt

Nick Elliott fra Royal Orcean Racing Club forklarer sin reaktion på den store efterspørgsel for at deltage i den historiske kapsejlads: "Tilmeldingen til Rolex Fastnet Race 2017 har været utrolig. Vi forventede, at vi kunne forbedre den tid, det tog at nå "alt udsolgt" i den sidste udgave af kapsejladsen. En tid på 24 minutter. Det er forbløffende og utroligt, at den nye rekord er under fem minutter. Det eksemplificerer, hvor efterspurgt pladserne i kapsejladsen er, og bekræfter at det er en reel sportslig institution - én, som enhver sejler ønsker at afkrydse sin personlige 'to do liste".

"Syv bådene sejlede med i den første kapsejlads i 1925, og de stiftende medlemmer af Royal Ocean Racing Club ville i dag have været i ærefrygt med 340 tilmeldinger så hurtigt. Med den interesse forventer vi et rekordstort startfelt til Royal Yacht Squadron line, hvilket gør Rolex Fastnet Race til langt den største kapsejlads for verdens klassiske 600-mile offshore racer, når man taler om antallet af deltagere. En kapsejlads, som man ikke vil at gå glip af", fortsætter Elliott.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer