H-båds dyst på Faaborg Fjord. Foto: Sune Hinz.

Ikke urørlig - selvom han vinder!

14-06-2016 16:05 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Claus Høj Jensen vandt også VM udtagelsen ved Speed Cup 2016 i Faaborg Sejlklub, hvor femten H-både besætninger deltog. Poul Jensen fra Thisted Sejlklub fik en andenplads kun to points efter Høj Jensen. Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub havde indtaget førstepladsen efter lørdagens sejladser, men måtte i den lidt friskere vind søndag acceptere, at det endte med en flot tredje plads i stævnet.

Søren Nielsen, Stævneleder af Speed Cup i Faaborg Sejlklub, udtaler: ”Vi lagde ud med fem sejladser på Faaborg Fjord lørdag i let og til tider ret springende vind. En stor udfordring for baneleder Henning Sørensen og hans team. Men skam også for sejlerne. Efter lørdagens sejladser lå Anders Bertelsen i DEN-586 på førstepladsenr med lokale Stig Lassen som gæstegast, men skarpt forfulgt af Ole Engblom i DEN-420 og Claus Høj Jensen i DEN-597. Søndag blev det til fire spændende og meget tætte sejladser i 5-8 m/s. Det blev en rigtig god dag for Poul Jensen i DEN-535, da han nøjedes med at lave syv points i søndagens fire sejladser, hvilket fik ham op på den samlede andenplads foran Anders Bertelsen i DEN-586. Claus Høj Jensen leverede også varen og blev vinder af Speed-Cup 16".

IMG 3575SpeedCupSuneHinz H båd topmærketBertelsenHøjJensenEngblom

H-både på Faaborg Fjord. Foto: Sune Hinz.

Henrik Toft formand for H-båds klubben udtrykte stor tilfredshed med, at Faaborg Sejlklub virkelig gav sejlerne noget for pengene. Hele ni sejladser blev høvlet igennem, så sejlerne var lidt matte i støvlerne lørdag aften.

Ham der Claus Høj Jensen

På listen over stævnesejre og overskrifter ser det ud som, at H-båds holdet fra Roskilde Fjord er urørlige. Men dykker man ned i resultaterne på de enkelte sejladser i netop afholdte Speed Cup stævne, så har Claus Høj Jensen kun to sejre ud af ni sejladser. Hans fratrækker er en niende plads.
Bemærk også, at Høj Jensen teamet lørdag aften lå som nummer tre og i forrige stævne i Amtoft lå de heller ikke på førstepladsen lørdag aften, men alligevel formår de at klemme sig foran med et enkelt eller to points hver gang.

Det er klassebåds sejlads af ypperste karakter, når konkurrenterne ligger så tæt pointmæssigt og også på banen viser, at feltet ligger ekstrem tæt fra første båd går i mål til sidste båd er over linjen.

Speed Cup 2016

1. Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen & Rasmus Jørgen Andresen.

2. Poul Jensen, Per Hansen & Claus Lauritsen

3. Anders Bertelsen, Søren Lund, Ida Faurschou & Stig Lassen

4. Morten Nielsen, Niels Henrik Borch & Claus Rossing

5. Ole Engblom, Henrik Toft & Simon Sørensen

Se hele listen her.

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer