Jonas Høgh lagde ud med en sjetteplads, men var så uheldig at knække sit bomudhal i dagens anden sejlads, og blev noteret for en udgået. Foto: Per Heegaard

Rindom suverænt fra start på Mallorca - Høghen uheldig

28-03-2016 17:03 Søren Øverup
Kilde: Per Heegaard, Hellerup Sejlklub
Vurderer artiklen
Del artiklen

Førstedagen ved det store påskestævne i Palma på Mallorca, Princesa Sofia Cup blev en blandet landhandel for de danske landsholdssejlere.

Bedst fra start kom den regerende verdensmester i Laser Radial AnneMarie Rindom med hele to førstepladser i dagens to sejladser.

Bådmagasinets fotograf på stedet, Per Heegaard beretter om vind og store bølger tidligt på dagen, senere oplevede sejlerne en stor vinddrejning på hele 40 grader og samtidigt aftagende, så det har ikke været ’bare lige’..!

Men det lod ikke til at genere Hellerup pigerne Jena og Katja i deres 49erFX, hvor de lagde flot ud med to andenpladser, en stilling som de også ligger samlet.

Mest uheldigt ser det ud for Jonas Høgh i Finnjollen. En flot, og absolut godkendt sjetteplads, blev det til i dagens første sejlads. I anden sejlads ligger Høghen også fint til, da uheldet indtræffer! Jonas’ udhal knækker, og han må udgå af sejladsen, og bliver noteret for en diskvalificeret, hvilket placerer ham langt nede på listen, som nummer 42.

Det er ærgerligt at have brugt sin fratrækker så tidligt i stævnet, men der er jo lang vej endnu, så lad os håbe Jonas' sjetteplads mere fortæller om den retvisende dagsform.

Lad mig lige skyde ind her, at Giles Scott, naturligvis fristes jeg til at skrive, fører stævnet med en 3-1 efter dagens sejladser. Mon ikke han bare bliver liggende der til på lørdag, her fra redaktionen er vi bange for det, men lad os endelig tage fejl!

49er godkendt?

Den nye besætning på 49eren Warrer/Lübeck ser ud til at være kommet ganske fornuftigt fra start. Med en serie på 10-7-6 ligger de samlet på en 13. plads. Der er plads til forbedringer, men det hele er tæt, og mon ikke den nye danske duo har mere af gi’ af, når først de får sejlet sig varme. Vi tipper på en medal race placering, en placering som den danske sportschef Thomas Jacobsen vil synes godt om.

Allan Nørregaard og Anette Viborg er også kommet ganske pænt fra start og ligger samlet nummer 8. Noget længere nede af listen skal vi i RS:X feltet. Sebastian Fleischer ligger nummer 29 og hos kvinderne har Lærke Buhl-Hansen indtaget en 35. plads.

Se Per Heegaards fotogalleri fra dagens sejladser her – kun på Bådmagasinet

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer