Bådmagasinets billedgalleri

Aarhus skal til sommer være vært for U23 VM i Finnjolle klassen.

Tilmeldingen til Finnjollernes U23 VM i Aarhus er åben

23-03-2016 06:37 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Til sommer skal Aarhus være vært for U23 Finnjolle VM - også kendt som Silver Cup. Stævet bliver arrangeret af Sailing Aarhus med støtte fra Aarhus Kommune og Sport Event Danmark. Det er Kaløvig Bådelaug, der bliver centrum for begivenheden, der gerne skulle tiltrække Finnjollesejlere fra hele verden. Tilmeldingen til VM og Notice of Race er netop åbnet og offentliggjort på 2016.finnsilvercup.org.

Heldigvis er det ikke nyt for Sailing Aarhus, herunder Kaløvig Bådelaug, at afholde større internationale sejlsportsevents. Sidste år blev der afholdt tre store internationale stævne for de olympiske klasser: Nacra 17, Laser Standard og Laser Radial. Det bliver dog første gang, at Kaløvig prøver kræfter med Finnjolle klassen.

Oplagt sted at forfine evnerne

Det er dog nogle år siden, at Danmark sidst har afholdt et internationalt Finnjolle stævne. Vi skal helt tilbage til 2009, hvor Jonas Høgh vandt VM guld på hjemmebane. Jonas Høgh Christensen, der også vandt OL sølv i London i 2012, udtaler: "Sejlsport ligger dybt i danskernes DNA, og Danmark er en af de førende sejlsportsnationer i verden. Faktisk er sejlsport den anden mest vindende olympisk disciplin for Danmark - hvilket siger det hele. Aarhus Bugten er et unikt og udfordrende sted at sejle, og er det helt rette sted for mig at forfine mine skills".

523jonashogh0315jesus renedo ArticleImageNews

Jonas Høgh Christensen bliver Danmarks repræsentant i Finnjolle klassen til sommer, når der sejles i OL i Rio. Høghen er begejstret for forholdene i Aarhus. Foto: Jesus Renado.

Håber at kunne tiltrække nye sejlere til klassen

"International Finn Association er stolte over at kunne afholde Junior VM i Danmark", udtaler Corinne McKenzie, Finn Class Executive Director. "Det giver finnjollesejlerne mulighed for at teste forholdene forud for VM i samtlige olympiske klasser, der afholdes i 2018 i Aarhus. Finnjollen har en lang historie i Danmark og har flere kendte sejlere ligefra Paul Elvstrøm til Jonas Høgh Christensen, men ikke at forglemme Lasse Hjortnæs, Jørgen Lindhardtsen og brødrene Westergaard. Den danske Finnjolle klasse har udviklet sig henover årene og rummer mange forskellige aldersgrupper. Det er vores håb, at Silver Cup vil tiltrække flere yngre sejlere til Finnjolle klassen i Danmark, men også i de omkringliggende lande".

Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus, udtaler: "I samarbejde med Event Aarhus og Sport Event Danmark er vi fokuseret på at tiltrække større internationale stævner til Aarhus. Særligt er vi glade for at kunne afholde endnu et stævne for en olympisk klasse. Et Finnjolle stævne har været på vores ønskeliste længe".

Finnjolle U23 VM sejles ud for Kaløvig i dagene den 3.-9. juli 2016.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer