Juelsminde Havn bliver omdrejningspunktet for et super DM for flere af de store bådklasser herhjemme. Foto: Visitjuelsminde

Super DM i Juelsminde til sommer

17-03-2016 13:52 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen


Efter et Klassebådsmøde i januar 2015 i Kerteminde, hvor Dansk Sejlunion og diverse klasseorganisationer lovede hinanden at arbejde aktivt for at bevare og om muligt at udbygge klasseorganisationerne, er det nu tæt på, at målet er nået med at få samlet de mest aktive klasser for ”De Store Klassebåde”.
Juelsminde Sejlklub har gennem møder over efterår og vinter 2015/2016 arbejdet hårdt for at få klasseorganisationernes og DS's målsætning til at gå i opfyldelse.

Nu sker det virkelig...!

ScanKap 99, BB 10-meter og Ylva holder officielt et Super-DM, mens Lufferne, X-99érne og X-332 sejler om klassemesterskaber. Alt sammen i én og samme weekend - den 18.-21. august 2016. Der er lagt op til et brag af en fest og til sejladser på et sportsligt højt niveau, når ”giganterne” mødes for at afgøre deres indbyrdes mesterskab, og da Juelsminde By samtidig afholder deres årlige sommerfest på havnen, vil der ikke blive meget tid til at få hvilet ud mellem sejladserne.

Hvorfor nu det?

I erkendelse af at det er gået støt ned ad bakke for diverse klassebåde, der normalt har afholdt hver deres mesterskab på hver deres måde og individuelt i hver deres havn, så var tiden kommet til at tænke i andre baner, da der desværre over en årrække har vist sig en dalende tilgang til mesterskaberne.
Med DS's Jesper Andersen som tovholder er idéen med at samle klassebådene til fælles afholdelse af DM blevet til virkelighed. Alle har ydmygt gået til opgaven med en tyrkertro på, at det niveau, vi pt. har i de enkelte klasser, skal fastholdes og gerne udbygges. Derfor denne nytænkning.

Med Scankap 99, BB 10-meter og Ylva med hver mindst 20 både til start, 15 forskellige Luffer, 10 stk. X-99ère og måske 15 stk. X-332, vil det magiske tal på 100 store klassebåde hurtigt være nået.
Juelsminde Sejlklub er bevidst om krav, betingelser og har indtil nu tacklet udfordringen med omkring 400 forventningsfulde sejlere meget professionelt.

Sejladserne vil foregå med Ylva, ScanKap 99 og BB 10-meter på samme bane, med så mange sejladser som overhovedet muligt over to dage, hvilket er efter sejlernes eget ønske. BB 10-meter har dog ønsket at sejle over tre dage, hvilket Juelsminde Sejlklub har efterkommet.

Lufferne, X-99 og X-332 sejler specielle og krævende distancersejladser over to dage, hvorefter de kan afgøre deres indbyrdes klassemesterskab.

Det er klart en forventning, at Lufferne vil kunne mødes en gang om året og afgøre ”Årets Luffe”, at X-99ér kan komme tilbage og sejle om et officielt DM, og at X-332 kan forblive og fastholde en superstærk klasse, med de forskelle, der nu en gang er på X-332.
Fra alle os, der brænder for klassebådene, agitere for deres berettigelse og som synes, at alternativet ikke findes, så er der stor ros til Juelsminde Sejlklub for at samle alle ”De Store i Klassen til Giganternes kamp”.

Det bliver stort

De tre officielle Super-DM -titler og de tre klassebådemesterskaber afholdes samtidig med, at Juelsminde By afholder deres årlige by-og havnefest. Det bevirker ikke, at vi sejlere ”drukner i mængden”, men tværtimod er vi om aftenen er en del af festen på land, og vi får et stort ”gratis” publikum om dagen, hvor farvandet ud for Juelsminde vil være præget af vores synlighed og action. Til byfesten om aftenen, vil vi helt sikkert kunne bidrage til festlighederne på en positiv og fair måde.

Om dette nye tiltag skal det nævnes, at målet med at fastholde og forhåbentlig udbygge antallet af ”De store klassebåde”, kan være netop et arrangement, som Juelsminde Sejlklub har sat i søen. Det kan være vendepunktet for den utvivlsomme tilbagegang, som vi alle i sejlsporten har oplevet inden for de sidste par årtier.

Juelsminde har det, der skal til

Juelsminde Sejlklub har en attraktiv beliggenhed for netop et arrangement som dette. I Juelsminde har de heldigvis havnekapaciteten, Juelsminde har et farvand, der er egnet til kapsejlads. De har en by, der bakker op om et arrangement, som dette. Og så har de heldet med, at der i sejlklubben er en kompetence til at tackle netop store stævner.

At Ylvàen afholder sit 40 års jubilæum sammen med sine ”medsøstre”, vil formentlig heller ikke gå stille af, og når sejladserne er overstået, når dommeren har taget de sidste både i mål, når medaljerne er delt ud, og når lyset er slukket i festteltet, ...så vil Juelsminde Sejlklub fortsat fremstå som den klub, der som ”hjertestarter” for de store klassebåde, gjorde et reelt og sportsligt, og korrekt forsøg på at få vendt den udvikling, som vi de sidste år har været vidne til.

Hermed en opfordring til at alle de nævnte klassebåde til at forhåndstilmelde sig dette historiske stævne på Juelsminde Sejlklubs hjemmeside.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer