EM i Barcelona blev en skuffende affære for Jonas Høgh Christensen der sluttede på en 11. plads, men OL pladsen i Rio er sikret. Foto:

Høghen klar til OL - men medalje forventningerne bør nedtones

Opdateret med video fra finaledagen

12-03-2016 17:34 Søren Øverup
Kilde: Dansk Sejlunion
Vurderer artiklen
Del artiklen

For fjerde OL på stribe er Jonas Høgh-Christensen klar som Danmarks repræsentant i Finnjolle-klassen.

Det blev en kendsgerning, efter at Høgh med en 11. plads ved EM i Barcelona har opbygget et så komfortabelt forspring i den danske udtagelsesserie, at det tredje og sidste udtagelsesstævne om to uger på Mallorca ingen rolle spiller.

Med udtagelsesserien afgjort kan Dansk Sejlunion nu sende en indstilling til DIF, som herefter står for den formelle udtagelse af Jonas Høgh-Christensen til legene i Rio.

”Jeg er lettet over, at jeg ikke behøver spekulere på udtagelsen mere. Fra nu af kan jeg fokusere 100 procent på OL-forberedelserne, og det kommer jeg til at gøre. Jeg har et tæt program frem mod OL,” siger 34-årige Høgh, der nu rejser videre til Mallorca for at træne i to uger forud for det årlige Europa Cup-stævne i Palma.

”Jeg synes, jeg står meget godt. Jeg forbedrer mig hele tiden, og jeg har fået god fart i båden,” siger Høgh, der for få uger siden fik sit første topresultat siden sit comeback med en andenplads ved World Cup-stævnet i Miami.

Skuffende EM

Denne uges EM i Barcelona, var til gengæld ikke nogen resultatmæssig succes.

”Det var svære sejladser med ustabile vindforhold. Jeg var lidt uheldig, synes jeg, og jeg begik også nogle fejl undervejs. Alligevel har jeg følelsen af, at med heldet på min side kunne jeg have vundet stævnet,” siger Jonas Høgh-Christensen.

Hans resultatliste ved stævnet tæller både en første og en tredjeplads, men også tre tunge placeringer mellem 25 og 35. I alt blev der kun gennemført syv sejladser ved et EM præget af udsættelser og aflysninger.

Samlet sluttede Høgh som nummer 11. EM blev vundet af hollandske Pieter Jan Postma, én af Høghs tætte rivaler gennem mange år. Feltets anden danske deltager, André Højen Christiansen, sluttede som nummer 45.

Top 10 ved EM i Barcelona:

1 NED 842 Pieter-Jan Postma 38 (6)
2 HUN 40 Zsombor Berecz 46 (2)
3 CRO 69 Milan Vujasinovic 47 (5)
4 NZL 24 Josh Junior 66 (4)
5 GBR 91 Ben Cornish 73 (9)
6 SLO 573 Vasilij Zbogar 76 (1)
7 BRA 109 Jorge Zarif 88 (3)
8 CRO 524 Ivan Kljakovic Gaspic 95 (8)
9 GRE 77 Ioannis Mitakis 97 (10)
10 CAN 18 Tom Ramshaw 99 (7)

Tallet i ( ) er placering i Medal race

Fulde resultatliste her

  

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer