Planen for denne dags kapsejlads forklares på land, hvor børnene kan spørge ind, hvis de er i tvivl om noget. Foto: Dragør Sejlklub

Bliv klogere på kapsejlads til de mindste sejlere

06-03-2016 15:09 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det skal være sjovt og lærerigt at sejle kapejlads - også for de mindste uerfarne sejlere i de danske sejlklubber. Dansk Sejlunion tilbyder i foråret og den tidlige sommer fire kurser, der er fordelt ud over landet, der skal lære at afvikle kapsejlads for de yngste sejlere ud fra enkle regler. Kurset hedder TORM Enkel Kapsejlads, og det henvender sig primært til forældre og andre frivillige, der vil lære at afvikle enkle kapsejladser.

Enkelkapejlads

Kom på kursus og lær at afvikle enkle kapsejladsaktiviteter i din egen klub. Foto: Dansk Sejlunion.

Kapsejlads skal være leg og socialt Konceptet TORM Enkel Kapsejlads går i al sin enkelthed ud på, at kapsejlads for børn og begyndere bør introduceres som leg og læring samt en social begivenhed og en overskuelig aktivitet. Kurserne i afvikling af TORM Enkel Kapsejlads er en kombination af teori, formidling af idéerne bag konceptet og at afprøve konceptet i praksis.

dragoertorm

Nogle stolte sejlere, der har deltaget i TORM Enkel Kapsejlads. Her i Dragør Sejlklub.

Klubkonsulent i Dansk Sejlunion, Nicolas Brandt Hansen fortæller: Der er flere gode grunde til at holde kapsejlads ud fra konceptet TORM Enkel Kapsejlads. For det første afvikler man aktiviteter i egen klub, som er med til at give sejlerne nogle alternative oplevelser til klubbens normale tilbud. Det skaber sammenhold mellem klubbens sejlere. For det andet er det naturligt at invitere naboklubbernes sejlere til aktiviteter. Og en TORM Enkel Kapsejlads kan være medvirkende til at styrke netværk på tværs i regionen både blandt sejlerne og klubbernes frivillige. For det tredje er det vigtigt for forældre og sejlere, at de ikke skal transportere sig langt for at deltage i stævner for de mindst prøvede sejlere. Jeg vil anbefale, at mindre prøvede sejlere deltager i stævner, hvor konkurrenceniveauet passer til deres færdigheder, og at der lægges vægt på den gode oplevelse og det sociale mellem sejlerne. På kurserne i TORM Enkel Kapsejlads får deltagerne mulighed for selv at prøve tingene af, så de kan se konceptet foldet ud.

Datoer for kurser

  • Nyborg Sejlklub d. 23. maj 2016.
  • Horsens Sejlklub d. 26. maj 2016.
  • Holbæk Sejlklub d. 26. maj 2016.
  • Svaneke Sejlklub d. 4. juni 2016.

Kurset er gratis, og du kan tilmelde dig her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer