I Laser Radial sluttede Céline Carlsen en sæson, hvor hun har fået opfyldt sine målsætninger fuldt ud.

Unge talenter står på spring til at tage over

Danske vindere i 2011 Europa Cup for Laser Standard og Laser Radial. Med den snarlige Olympiade er det godt at vide, at der allerede nu er talenter at trække på til 2016 og 2020

20-02-2012 07:45 Søren Øverup19-02-2012 16:29 - Annett Petersen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

På grund af computerproblemer blev der ingen præmieuddeling vedrørende 2011 Nytårsaften i Hvar, Kroatien, hvor det sidste stævne i serien traditionelt sejles.

Céline Carlsen KDY og Stig Steinfurth vinder begge ungdomsklasserne sejlet i 12 europæiske lande, og placerer sig samtidig i toppen overalt.

Med afslutning nytårsaften i Kroatien blev Europa Cup serien for alle Laserklasser gennemført med det største deltagerantal nogensinde. F.eks. var der 557 deltagere i Torbole, Italien og 466 i La Rochelle, Frankrig.

Drengene konsoliderer

Hos drengene i Laser Standard under 19 blev det ud over Stig Steinfurths suveræne førsteplads foran Lukas Hollwerth fra Østrig til en tredjeplads til Andre Højen Christensen og en fjerdeplads til Alexander Andersen.

Stig Steinfurth vandt samtidig klassen under 19 og 21 år og placerer sig som nr. 3 overalt efter Wannes Van Laer, Belgien og Capella Jordi, Spanien.

Resultaterne er så meget desto mere imponerende, når det tages i betragtning, at det for alle 3 danske drenge er det første år i Laser Standard, og at de alle sidste forår kæmpede om kvalifikation til ISAF Youth i Laser Radial. En kvalifikation, som blev vundet af den kun 16-årige Christian Rost.

Flere piger i Laser Radial i 2012

I Laser Radial sluttede Céline Carlsen en sæson, hvor hun har fået opfyldt sine målsætninger fuldt ud.

Hun har i 2011 sejlet sig til en bronzemedalje til Laser Radial VM og EM i under 17 kategorien. Hun kvalificerede sig til ISAF Youth Worlds og vandt suverænt guldmedalje til Eurosaf Youth European Championship i Byte CII – jollen, og hun sluttede overbevisende 2011 med en førsteplads i Europa Cup 2011 foran Maxime Jonker, Holland i klassen under 17, en andenplads i kategorien under 19 år efter Daphne Van Der Vaart, Holland og ikke mindste en flot placering som nr. 4 overalt.

Ud over kvalifikation til ISAF Youth Worlds og topresultater i Europa Cuppen er Céline Carlsens store mål Radial VM i Brisbane, Australien i juli måned, hvor hun skal forsvare sit flotte resultat fra 2011.

Der også nye spændende talenter på vej i Laser Radial, så der kan blive hård kamp i kvalifikationssejladserne.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer