Bådmagasinets billedgalleri

Rapport fra bulet Watski Skagerak Twostar

Tina og Jens Thuesen fik igen en hård tur i deres Dragonfly 35 i Skagerrak som eneste danske båd. Sejlerparret gav den gas og blev 2’er i mål.
28-06-2011 11:08 Hans Henrik28 Jun 2011 9:08 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Dette er ikke en ubåd for sejl, men en norsk Dragonfly 920 Extreme efter 5 timers kryds i 12-14 m/sek. side om side med Tina og Jens i deres Dragonfly 35.

Tina og Jens Thuesen har sendt Bådmagasinet følgende beretning:

I år bestod Watski Skagerrak Twostar i Norge af to i stedet for ellers tidligere tre etaper. Første ben på ca. 85 sømil var fra Hankø i mundingen af Oslo Fjorden til Arendal, hvor der var to timers pause. Anden etape, ca. 160 sømil, gik fra Arendal tilbage til Hankø via brofjorden i Sverige. Der var 120 tilmeldte både, heraf var vi den eneste danske.

Store strømsøer
Medstrøm og "liten kuling" (hård vind) i snuden er opskriften på bølger der forsøger at tage pippet fra båd og mandskab. Mange både måtte give op undervejs. Trimaranerne var lidt bedre end gennemsnittet - 3 ud af 4 kom igennem.


Jens Thuesen ved rattet under forhold som han beskriver som: hamrende koldt trods blå himmel, men super lækkert - gashåndtaget i bund.


Diskussioner om fornuft
Andet ben på tværs af Skagerrak med plat læns i op til 14 m/sek. udløste en sund diskussion om bord på Dragonfly’en om det nu er fornuftigt at bære fuldt storsejl og spiler med mere end 20 knob fart i skuden? Om ikke andet fik vi lagt alle kølbåde (op til 54 fods) godt og grundigt bag os og kom i mål som anden båd efter en norsk 36 fods trimaran.

Sejler med Cuba-flaget
Vi har deltaget fem gange, gennemført hver gang og blev hædret med "Cuba-flaget" som skal føres på fremtidige Twostars i Norge som bevis, pâ at man godt kan lide at pine sig selv og båden ud over alle grænser.

Sejler også dansk 2Star
Det kræver tillid til sin bådebygger og indtil videre (touch wood) har vi været forskånet for skader. Og vi er nu ready til den danske udgave af Watski2Star fra Helsingør den 19. august.


Her er Cuba-flaget der er et bevis på at man har gennemført Twostar-sejladsen i Norge.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer