Hvordan sikrer du dig bedst, at din båd står stabilt i vinterstativet? Foto: Henrik Hansen

Undgå skader i stativet

31-10-2012 11:00 Søren Øverup31-10-2012 10:00 - Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Stativets støtter må aldrig støtte så hårdt, at skroget buler ind ved støtterne. Samtidig skal båden placeres så langt fremme i stativet, at tyngdepunktet er lidt foran midten af stativet. Så er agterskibet støttes bedst muligt af stativet.

Samtidig bør båden afstives yderligere under hæk og stævn, men det er vigtigst at støtte under hækken. "Jeg har set nyere både fra anerkendte værfter, hvor hækken synker lidt ned over kølen, hvis den ikke bliver støttet". Det forklarer bådebygger og bådkonstruktør Peter Bjørn Olsen, der i tidens løb har håndteret hundredvis af både på sit værft i Stubbekøbing.

Lær af Peter Bjørn Olsens erfaringer, så din egen båd står bedst muligt vinteren over. Og læs mere om hvad forsikringen forlanger i det seneste udgave af Bådmagasinet.

Køb artiklen - Læs artiklen "Båden på land: Undgå skader i stativet". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden. Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer