Tjek nye VHF-normer inden køb

27-10-2011 16:44 Hans Henrik27 Oct 2011 14:44 - Pressemeddelelse
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sailor 6215A VHF DSC, fra danske Thrane & Thrane, opfylder alle de nye normer for VHF DSC klasse D. Dette er bekræftet af producenten.

The European Telecommunications Standards Institute (ETSI), der bl.a. har ansvar for standarder for radioer, der anvendes i skibe og fartøjer i Europa, har udsendt nye normer. Disse skal overholdes af producenter og importører af maritime VHF DSC klasse D. Klasse D anvendes i ikke-SOLAS skibe, f.eks. i arbejdsbåde, fiskerfartøjer og lystbåde.

De seriøse producenter og importører har sikret sig, at deres produkter overholder kravene eller har trukket deres produkter tilbage fra markedet.

Vær sikker inden køb
Rederier, skippere og lystsejlere, der står for at anskaffe VHF DSC i klasse D skal derfor sikre sig, at det produkt, som de står for at købe og installere om bord er lovlige og overholder de nye normer.

CE-mærkning ikke nok
Der er masser af produkter på markedet med CE-mærkning, men denne mærkning er desværre ikke nok, så det er vigtigt, at man spørger forhandleren, om VHF DSC’en overholder de nye standarder, og at man på fakturaen sikrer sig returret, hvis det ikke er tilfældet.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer