Ultralyd i stedet for bundmaling?

Er ultralyd virkelig et alternativ til bundmaling til at holde skroget rent for begroning? I den forgangne sæson testede vi Ultrasonic Antifouling på to både, for at undersøge om systemet virkelig giver den effekt, som producenten lover.

30-03-2013 15:44 Trine Søe30-03-2013 14:44 - Bådmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Ultrasonic Antifouling Series II er et engelsk produceret system, som ved hjælp af ultralyd skaber et miljø rundt om skroget, som marineorganismer ikke bryder sig om. Systemet så dagens lys i 2007, men det er først i de senere år, metoden er slået igennem takket være digital teknik og lavere strømforbrug.

Systemet består af en stor kontrolenhed, som sen- der ultralyd med mange forskellige frekvenser til en eller flere transducere, som er monteret på skroget. Transduceren udsender højfrekvente lydbølger rundt om skroget, som marine organismer ikke bryder sig om. Producenten påstår, at man ikke behøver supplere med nogen form for giftig maling. Ultrasonic Antifouling klarer arbejdet med at holde bunden ren for alger, rurer, snegle og alt muligt andet lige så godt.

Download artiklen som pdf - klik her.
{artikel-info-baadmag-abo}{artikel-download-betingelser}

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer