Drage-eventyret I BRAMDRUPDAM

Her kan du købe og læse Drage-eventyret I BRAMDRUPDAM. Du kan læse Bådmagasinet hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Fornemt håndværk er den helt enkle forklaring på, at bådebyggerne Børge Pedersen og Poul Thuesen fra 1953 og næsten to årtier frem byggede hurtige og flotte Drager til hele verden.

Næsten alle de danske topsejlere i den olympiske Drage sejlede i både fra Pedersen & Thuesen på Vejlevej 334 i Bramdrupdam ved Kolding. Således satte Axel Holm sin legendariske rekord på Sjælland Rundt i 1961 med sin ”Maj-Britt” fra Pedersen & Thuesen.

Kulminationen var da Ole Berentsen, Christian Bülow og Ole Poulsen, Hellerup, vandt olympisk guld i Tokyo i 1964 med sin berømte D 166, ”White Lady”. Pedersen & Thuesen havde faktisk nogle af de bedste odds det år, for at få del i en olympisk guldmedalje, fordi 19 af de 23 deltagende både ved OL var det år fra Danmark. En gods bid af disse Drager var fra værftet i Bramdrupdam.  

Pris: 20 kroner / 5 sider. Kilde: Bådmagasinet 3/2015.

20,00 kr.

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til download af koden til det online-versionen af Bådmagasinet.

Bemærk venligst, at den elektroniske udgave af magasinet kræver Flash installeret på din computer. Har du ikke dette installeret, så kan du hente den seneste version hos Adobe her.

Drage-eventyret I BRAMDRUPDAM
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer