Er der en vej - lige her og nu? Foto: Sunway Seatravel

Sådan kommer du billigt og hurtigt til at sejle i Middelhavet

05-07-2013 11:25 Trine Søe05-07-2013 09:25 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Så langt har sommervejret i lille Dannevang været til forveksling ens med oktobervejret: Koldt, fugtigt, blæsende. Mange flygter på charter-rejser, men vi sejlere vil jo på død og liv sejle, nu hvor det endelig er sæson! Hvad med en tur til Middelhavet? Man må vel kunne leje en billig båd der nede, af de kriseramte sydeuropæere?

Kør bil

Vi ringer til marketingchef i Sunway Seatravel, Niels Kjeldsen og spørger. Hvor skal vi tage hen? Kjeldsen nøler ikke: "Kroatien", siger han. "Der er mange fine steder i Middelhavet, men omkostningerne ved at flyve derned på kort varsel gør det til en dyr fornøjelse lige nu. Bestiller man i god tid kan det sagtens hænge sammen at flyve både det ene og det andet sted, men lige nu er det svært. Der har Kroatien den fordel, at man forholdsvis nemt kan køre derned i bil."

SC 2 Medium2

Niels Kjeldsen er tidligere fotograf og sejlsports-journalist - nu ekspert i lejemarkedet for både.

Flypriserne afgørende

"Generelt kan man dele omkostningerne ved at chartre en båd op i rejseomkostninger, havnepenge, leveomkostninger og prisen for leje af båden. I tillæg er der nogle skatter og momsforhold som har indflydelse på prisen. Alle disse faktorer varierer fra land til land, men den samlede sum er normalt ikke så forskellig, hvad enten vi taler om Spanien, Frankrig Grækenland, eller Kroatien.", fortæller Kjeldsen. Det er med andre ord flypriserne som får indflydelse – og her gælder det altså om at booke i god tid.

Chartermarkedet i takt med tiden

Mens resten af bådbranchen slås i modvind, er lejemarkedet åbenbart mere i takt med tiden – a propos Bådmagasinets artikler i seneste nummer om fremtidens sejlsport. Hvis du lejer båd kan du få det ligesom Pinocchio - der er ingen bånd der binder dig. Ingen dyre ejerskaber det er svært at komme ud af igen, ingen medlemskaber i foreninger med møder, kontingenter og forpligtelser. "Vi har igen sat rekord", siger en glad Kjeldsen, "vi er endda 20-25 % over niveauet sidste år, som også var et rekordår."

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer