Hvordan ser sejlsporten ud i 2020? Foto: Øyvind Bordal

Forskere: Sejlklubber hører fortiden til

28-06-2013 15:50 Søren Øverup28-06-2013 13:50 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Konkurser i bådbranchen. Faldende medlemstal i Dansk Sejlunion. Svigtende rekruttering. Det kunne mildt sagt have set lysere ud for vores yndige livsstil, sport, fritidsaktivitet, eller hvordan man nu vælger at definere den lidenskab for at sejle, som vi formentlig deler os, der læser dette. Men hvorfor, egentlig? Og hvad må der gøres, hvis det skal se anderledes ud i fremtiden?

Fremtidsforskerne siger...

Bådmagasinet har lavet sin helt egen 2020 plan. I vores dybdeborende research har vi kontaktet to af landets mest fremtrædende fremtidsforskere og fået deres vurdering af, hvad vi sejlere har gjort forkert – og hvad der i deres optik skal til for at bringe skibet på ret køl igen inden 2020.

Klubber er fortid

På baggrund af såkaldte megatrends og øvrig samfundsudvikling er disse forskere vant til at pege på udviklingstræk og spor, der peger i den ene eller anden retning. En af de ting de (uafhængig af hinanden) pegede på, var at den traditionelle model, hvor stort set al aktivitet er båret af medlemskaber i sejlklubber, er en dødsejler. Folk i dag vil kunne hoppe på spontant og uforpligtende, og de bærende fællesskaber opstår på nettet – udenfor det tidligere så blomstrende foreningsliv.

Vengberg: Personligt medlemskab i DS!

Det er månedens tema i Bådmagasinet, hvor der også er blevet plads til en debatbombe fra tidligere DS formandskandidat Hans Vengberg. "Sejlerne skal kunne melde sig direkte ind i Dansk Sejlunion – udenom sejlklubberne", siger han og beskriver derefter en helt ny mere fremtidssikret struktur for Dansk Sejlunion.

Hvad er din mening?

Læs artiklerne og vær med i debatten her på sitet. Vi henleder opmærksomheden på Bådmagasinets retningslinjer for debat og opfordre at denne vil foregå i god tone.

Er du abonnent - logger du bare ind her. Læs artiklen som ligger under menupunktet "Mit Bådmagasin - Artikler for abonnenter".

Køb artiklen - Læs artiklerne i temaet "Sejlsport 2020: Hvordan skal det gå?". Køb temaet i en samlet PDF fil - lige til at læse med det samme.

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.

De kommentarer der tidligere har været at finde under denne historie har vi valgt at flytte til debatten under interviewet med Mads Kolte-Olsen: "Vi satser på det vi har" - så opnår vi et samlet overblik over de gode ideer og kommentarer der kommer ind. 

Mvh

Redaktionen

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer