VTS centrene overvåger trafikken i Øresund og Storebælt. Foto: Lise Mortensen Høy

VTS centrene hjælper i Storebælt og Øresund

19-01-2013 12:00 Trine Søe19-01-2013 11:00 - Lise Mortensen Høy
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

VTS-centrene overvåger de mest trafikerede dele af de danske farvande 24/7, er i radiokontakt med alle de store skibe og rådgiver om trafik, ruter og farer for sejladsen.

Både i Øresund og i Storebælt er der et VTS-center (Vessel Traffic Service), hvor specialuddannede operatører i døgndrift holder øje med, at de store handelsskibe følger ruterne, drejer når de skal, og hoder forsvalig afstand til hinanden, til broer og til andre farer.

Når skibene sejler ind i VTS områderne, er det obligatorisk, at de kalder VTS-operatørerne op over skibsradioen, hvad rundt regnet 98 pct. af navigatørerne selv gør. De sidste to procent må operatørerne selv kalde op.

Læs mere om VTS-centrenes vigtige arbejde i Storebælt og Øresund, hvor operatørernes arbejde primært består i at gribe ind inden en farlig situation opstår.

Køb artiklen - Læs artiklen "VTS holder øje og hjælper". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent - men uden dit Bådmagasin lige ved hånden, ja så logger du bare ind her. Læs artiklen som ligger under vores menupunkt "Artikler" - "Artikler for abonnenter".

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer