Her er det en af Øresundsakvariets både med Protectordugen. Foto: Kristian Vedel, Øresundsakvariet, Københavns Universitet

Protectordugen - et nyt miljøinitiativ

28-06-2012 14:00 Trine Søe28-06-2012 12:00 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

"I Sverige har Protectorcover dugen nu været solgt i 3 år og salget øges for hvert år", fortæller den danske importør Ole Dalgaard. Protectordugen holder bådens bund helt ren og fri for bevoksning, og sparer derved meget arbejde. Det vil sige ingen skrabning, slibning og maling. Dugen installeres på bådpladsen om foråret og beskytter derefter bådens bund mod bevoksning hele sæsonen. I følge producent holder en Protectordug i mindst 10 år.

"Øresundsakvariet blev i 2011 præsenteret for Protectordugen, og de er begejstret. Især fordi det er en ny miljøvenlig anordning, hvor man med et helt giftfri og desuden arbejdsbesparende produkt, kan forebygge begroning på bådskrog og dette desuden til en rimelig pris", fortæller Ole Dalgaard.

Sparer brændstof

Akvariechef og havbiolog Jens P. Jeppesen fra Øresundsakvariet fortæller: "Udover at vi undgår at påføre havmiljøet flere gifte i form af bundmalinger, så sparer vi en masse kostbar arbejdskraft i rensning af bådbundene. Derudover kommer vi faktisk om året til at spare ca. 1/3 forbrug af benzin, og det i sig selv tjener faktisk dugen ind på bare en sæson".

Placeres på bådens fortøjningsplads

Dugen består af en øvre og under stabiliseringsdug af giftfri armeret pvc, der er omgiver af et flydeelement. Dugen produceres efter mål og placeres på bådens fortøjningsplads, mellem pæle, Y-bomme, bøjer, langs kajen etc.

Flydekraften i Protectordugen gør, at den ligger i vandoverfladen. Når båden sejles ind på bådpladsen trykkes Protectordugen ned og former sig rundt om bådens skrog. Mellem skroget og dugen dannes en vandspalte på ml. 0-5 cm med stillestående vand, hvor organismer såsom rurer, mosdyr, alger m.m. ikke kan leve. Så ved at anvende Protectordugen er skroget altid helt fri for begroninger. Den helt rene bund bevirker, at brændstofforbruget bliver markant nedsat, og man undgår at rense og skrabe bådbunden i tide og utide.

Protector dugen fås i første omgang kun til motorbåde, der har z-drev eller påhængsmotor. Dugen syes efter mål. Eksempelvis koster en 4,5 meter dug 7.900 kroner.

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer