Kieler Woche - Carbon3 i flot sejlads

19-06-2012 17:10 Trine Søe19-06-2012 15:10 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Holdet bag Carbon3 var glade for at se tilmeldingslisten før sejladsen, da de kunne finde både SAP holdet i deres VX40 katamaran, og en rigtigt sprinter, nemlig den nye Marstrøm 32 katamaran, på kun 400 kilo blandt de tilmeldte. Det betyder, at der er legekammerater på kapsejladsbanen.

Svær vindfattig platlæns

Lørdag morgen stod den desværre på cirka 10 sømils platlæns ud af Kielerfjorden i meget lette vindforhold. Det er bestemt ikke sagen for trimaranen Carbon3, da den er væsentlig tungere både Marstrøm 32eren og VX40eren. Carbon3 er bygget til at være en hurtigt båd i offshore forhold og har derfor en langt større stabilitet end de 2 mere bane racebaserede konkurrenter på dagen. Denne stabilitet var der bestemt ikke var brug for på platlænsen ud af fjorden. Marstrøm 32eren spurtede af sted og kunne med sine kun 400 kilo komme væsentligt dybere i kursen og var klart hurtigste båd på denne del af sejladsen.

Billedet skiftede dog noget, da de tre både nærmede sig halvvindsbenet mod gaten ud for Eckernförde fjorden. Her kunne de to store både bedre power op, og VX40eren gik forbi Marstrøm 32eren. Her kunne Carbon3 også bedre udnytte sin stabilitet og hentede godt på begge de 2 både foran. Desværre var halvvindsbenet for kort og på kryds sejlede VX40eren godt og holdt sin føring, mens det lykkedes Carbon3 at hente Marstrøm 32eren inden målgang i Eckernförde.

carbon2

En mindre legekammerat søndag

Søndag deltog SAP holdet desværre ikke i retursejladsen til Kiel, så det blev aldrig samme spændende forhold. Der var masser af luft søndag, 25-28 knob, så det havde ellers været sjovt at få lov at power de to både op mod hinanden i gode forhold nord for Kiel fyr. Carbon3 sejlede søndagens bane på bare 1 time og 20 minutter. Igen blev det en læsestart ud af fjorden på fladt vand, og igen fløj Marstrøm 32eren af sted med sin genakker og et reb i storsejlet. Carbon3 fulgte dog godt med, og de to både fulgtes hele vejen ud gennem fjorden i krydsbomninger.

Vinder af hurtigste tid pokalen

Da først det flade vand på fjorden blev til rigtigt sø, måtte Marstrøm båden opgive at følge Carbon3, og de bjærgede genakkeren på 32eren. På det korte kryds op til fjorden blev forskellen på de 2 både markant, og Marstrøm båden gled godt tilbage, og Carbon3 kunne gå over linjen som en sikker vinder af anden etape af åbningssejladsen. Med en samlet sejltid for de 2 dage på godt 3 timer og 50 minutter vandt Carbon3 igen i år den store ”hurtigste tid” pokal for den samlede sejltid.

carbon3holdetkiel

I Kiel deltog for Carbon3, Jakob Sønke, Jonas Pedersen, George Bry, Jakob Groth, Frank Kirkegaard, William Friis-Møller og Erik Fruergaard.

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer