Mindeord for Bent Lyman, 66 år

02-10-2012 11:19 Søren Øverup02-10-2012 09:19 - Knut Iversen og Finn Thomsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Bent blev oprindelig udlært som skibstømrer, men på hans CV kunne sagtens yderligere tilføjes redaktør, foredragsholder, forfatter, ocean-sejler samt storvildtsjæger. Til Bents CV hører også hans formandskab for "Foreningen Danmarks Museum for Lystsejlads" på Valdemars Slot som han lagde et stort arbejde og ære i.

En af Bents store livsopgaver var hans mangeårige udgivelse af Kongelig Dansk Yachtklub's klubblad SEJLSPORT, som han selv fik ideen til og som blev en stor succes og som stadig udgives. Bent udgav også flere håndbøger om sejlsport bl.a. om madlavning til søs. Hans to seneste udgivelser var de flotte bøger: Danmarks Dejligste Øer og Danmarks Dejligste Ankerpladser.

Siden ungdommen var Bent en ivrig både tur-og kapsejler, og for 36 år siden købte han og Ulla-Britt deres 10-meter R-båd " Ghoster", som de satte flot i stand og siden krydsede verdenshavene i. De har deltaget i og vundet mange berømte internationale sejladser og har bl.a. tilbragt 2 år i Middelhavet og Caribien, hvor de krydsede rundt i deres elskede "Ghoster".

Både Bent og Ulla-Britt blev optaget som medlemmer i KDY's særlige afdeling PIRATERNE, som består af sejlere, der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk sejlsport.

For mange sejlsportsvenner vil det triste budskab om Bents bortgang være et stort tab, og vore tanker går i denne anledning til Ulla-Britt, som på fredag i Thurø Kirke må tage endelig afsked med sin elskede sejlsportsmand og brave jægersmand Bent Lyman.

Ære være Bent Lymans minde.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer