Sailstream - sejlsport som medie-sport?

05-09-2010 13:24 Hans Henrik05 Sep 2010 11:24 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det kræver højteknologisk indsigt og udstyr, for at få Sailstream-løsningen til at fungere. Her forklarer Jakob Ødum fra Trac-trac hvordan deres del af systemet er bygget op. Foto: Øyvind Bordal

Sailstream - du er produceren. Slagordet kommer fra to danske virksomheder, som har slået kræfterne sammen og skabt et produkt, som skal formidle sejlsport hele vejen ind i publikums hovedpulsåre. Trac-trac og Zenitel har oparbejdet en mangeårig ekspertise i henholdsvis tracking (hvor GPS-sendere på bådene sender signaler, som kan formidles på en skærm, og vise hvad der sker på banen) og video/film.

Tracking og video
Tracking-delen står for konstante øjebliksbilleder af hver enkelt båds placering, samt opdaterede lister over rækkefølgen i sejladsen. Video-signalet sørger for at det hele bliver levende, og formidler stemning og duften af saltvand.

Du er produceren
Zenitel og Trac-trac har kombineret de to typer sportsdækning i en opsætning på nettet, hvor tilskueren selv kan kombinere og vælge mellem forskellige kameravinkler, og forskellige tracking-funktioner. Sailstream er navnet på det samlede system, som når publikum via en netside. Det nylig overståede RS:X-VM i Kerteminde var en slags generalprøve.

Annoncesalg
Sailstream vil nu udbydes til kapsejlads-arrangører i ind- og udland. Tanken er at arrangørernes udgifter kan dækkes helt eller delvis ved hjælp af salg af annoncer på Sailstream-sitet. Udgiftsniveauet vil ligge omkring et par hundrede tusinde kroner, meget afhængig af trafikken, så i første omgang er det ikke den lokale aftenmatch der er målgruppen. Pay per view er også en mulig løsning på financieringen.Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer