Eksklusive, håndbyggede turbåde - Najad er et stærkt brand, og nu lever det igen.

Najad tilbage på banen

16-10-2013 12:04 Trine Søe16-10-2013 10:04 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det er knapt gået ni måneder, siden det svenske Najad-værft gik konkurs, og allerede dengang spåede vi, at et så stærkt brand som Najad ville genopstå. Det er nu sket. Det er Lidköpings Båtsnickeri som har overtaget dele af konkursboet, og de vil nu genoptage produktionen under det velkendte Najad-flag. I hvilket omfang det vil ske, og hvilke modeller det vil omfatte, vides endnu ikke.

Swedestar

Lidköping Båtsnickeri er umiddelbart godt egnede til opgaven - de bygger i forvejen Swedestar-bådene, som netop er kendetegnet af tidløse linjer, godt håndværk og høj prisklasse. De har også overtaget produktionen af Tarac 33, en meget interessant båd som du kan møde i et kommende nummer af Bådmagasinet.

"Orust-bådene" 

I følge norske Seilas flytter Lidköping Båtsnickeri nu ind i Najads lokaler på Henån, og dermed er en central spiller på det meget stærke, traditionsrige hold kendt som "Orust-bådene" tilbage på banen. Først eksemplar kan ses på messen i Düsseldorf næste år.

Læs også: Vil prøve at rekonstuere Nord West & Najad

Najad har bygget stærke, håndværksmæssigt flotte turbåde siden 1971, og har igennem årene leveret mere end 2.000 både. Langt de fleste sejler endnu.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer