Bådmagasinets billedgalleri

Storm på vej. Foto: Christian Liebergreen

Hård nat venter Liebergreen

21-10-2012 16:17 Søren Øverup21-10-2012 13:51 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Her hos Bådmagasinet har vi muligheden for at følge kommunikationen mellem shore crew og Christian Liebergreen. I dag er beskeden til solosejleren, der befinder sig i "the roaring forties", noget mere alvorlig end normalt:

Hej Christian,

Du er i lidt af en chikane nu. Der kommer noget let vind fra højtrykket, men der er mere vind under det end jeg havde set tidligere Så det er fuld gas i NE retning - op til 42S for at tage brodden af det blæsevejr som kommer, det er to lavtryk som smelter sammen. Lavtrykket vil være ret stationært omkring 55S 75E fra søndag det er stort og vil skabe nogle slemme bølger.

Søndag kl 12 får du op til 40 knob fra NNW, sørg for at være på 42S eller nordligere på det tidspunkt. Sidst på natten til mandag kommer der op til 45 knob fra WSW. Det er bølgemønstrene som bliver besværlige, så du skal finde en kurs som er det bedste kompromis mellem dønningerne fra NNW og bølgerne fra WSW. De vil være slemme. Så sørg for at være udhvilet og klar til WSW blæsten, du bør fint kunne hvile i NNW blæsten. For en sikkerheds skyld foreslår jeg at du tager storsejlet helt ned ned kort før vinden fra WSW kommer, totter begge bagstag, bruger kutterfokken
og ellers klart skib.

Pas på dig selv!

Kh
Jan

Vi vender tilbage med nyt om hvordan Christian Liebergreen har kommer igennem stormen i morgen mandag....

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer