Bådmagasinets billedgalleri

Mørke skyer over Tuborg Havn. Foto: Søren Øverup

KDY med million-underskud

26-11-2015 08:51 Trine Søe26-11-2015 07:51 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Ophørte samarbejder, rets- og voldgift sager, faldende medlemstal, skiftende forpagtere og sponsorer der stopper, det er hovedforklaringen på et gyser-regnskab som KDY offentliggjorde i går på deres website kdy.dk

Næsten 700.000 har klubben indtil videre brugt på advokat og juridisk hjælp, de fleste af disse penge i forbindelse med den verserende retssag, hvor Tuborg Yacht Klub har rejst en sag, om måden KDY driver Tuborg Havn på.

Svigtende indtægter

Men ikke nok med øgede udgifter, næ, indtægterne svigter også den hæderkronede royale sejlklub, som næste år kan fejrer 150 års jubilæum som landets ældste sejlklub.

En tilbagegang på ca. 10 % i de samlede indtægter til 9 mio., kræver naturligvis sin tilpasning, og hvis udgifterne så samtidig løber løbsk, går det galt.

Her stikker en stor tilbagegang i omsætningen for eventsejlads, et samarbejde KDY har kørt med Skovshoved, frem med et fald tæt på 50 % i omsætning. Effekten af at trimme og tilpasse udgifterne til en faldende omsætning tager tid, og koster penge.

Læs også: KDY og Carlsberg A/S stævnet for over 12 millioner

Bådmagasinet talte her til morgen med klubbens formand Lars Ive, som ikke er stolt af resultatet, og ser det som 'ikke tilfredsstillende'.

'Det er nu engang realiteterne, men nu er vi langt inde i et nyt regnskabsår, og vi arbejder på at få en stabil økonomi, en økonomi der skal hænge sammen, og budgettet for jubilæumsåret 2015/16 ser da også noget anderleds ud' udtaler Lars Ive til Bådmagasinet, og fortsætter - 

'Vi går et jubilæumsår i møde, hvor KDY har fuld forpagtning hele vejen rundt, og vores event afdeling, hvor vi nu har ansat Bjørn Vestergaard, vil med sikkerhed også vise fremgang, efter samarbejdet med SKS er ophørt, slutter formanden - som vi fangede på mobiltelefonen, da Ive allerede var på farten.

Kommentarer til denne historie er henlagt til Bådmagasinets Facebook side her

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer