Bådmagasinets billedgalleri

Flere af de større både bliver indmålt til ORCi. Her en tæt situation ved Aarhus Big Boat Race i 2013. Foto Pantaenius / Niels Kjeldsen

Vil du sejle ORCi i 2014 ?

14-04-2014 14:08 Dan Ibsen14-04-2014 12:08 - Dan Ibsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

For at gøre det lettere at blive målt til ORCi, så har Dansk Sejlunion arrangeret en mulighed for at blive målt i Bogense den 24.-25. maj op til starten af Palby Fyn Cup.

Der er en række muligheder for gode ORCi kapsejladser i Danmark i 2014, og hvis du har internationale ambitioner, så er der ORC verdensmesterskab i Kiel til august. Der er allerede 8 danske både tilmeldt, og det er ”verdensrekord” for Danmark, som stort set ikke tidligere har deltaget i disse verdensmesterskaber. Følgende kendte danske både er allerede tilmeldt: X-40 Sirena, Elan 410 Joki, X-37 Hansen, First 40,7 Tomcat, IMX 40 Mandalay, X-40 Safran, XP-38 Soldier Blue og XP-44 Stony 7.

I 2016 bliver dette ORC VM med stor sandsynlighed afholdt af KDY med base i Tuborg Havn, så der er god mulighed for at danske sejlere kan fokusere mere internationalt på storbådssejlads, og der er heldigvis igen en spirende interesse hos danske sejlere for denne type sejlads.

Dansk Sejlunions tilbud omfatter måling af stabilitet, flydemåling og udstedelse af ORCi-målebrev, gyldigt i 2014. Der tages udgangspunkt i, at båden er skrogmålt. Er det ikke tilfældet, skal den have foretaget en særskilt, elektronisk skrogmåling (prisen individuel og oplyses ved henvendelse).

Prisen for ORCi-målingen er 4800 kr., hvilket inkluderer stabilitets- og flydemåling samt førstegangsudstedelse af ORCi målebrev. Prisen tager udgangspunkt i, at mindst fem både skal måles inden for den afsatte tidsramme. Kommer der flere både, kan prisen blive lavere.

Det er en forudsætning, at det er tørvejr, og at der ingen eller meget lidt vind er, da det ellers ikke er muligt at foretage en stabilitets- og flydemåling.

Du kan tilmelde din båd til måling til Dansk Sejlunion e-mail senest den 7. maj til Mikael Jeremiassen, konsulent i Dansk Sejlunion (mikael@sejlsport.dk), hvor du også kan få flere informationer om, hvordan målingen foregår, målekondition m.v.

Find mere detaljeret DS information HER.

Her er nogle af mulighederne for at sejle ORCi kapsejlads i sæson 2014:

Palby Fyn Cup 2014

Classic Fyn Rundt 2014 -

Aarhus Big Boat Race 2014

Pantaenius Big Boat Race 2014

ORC International World Championship 2014, Kiel

Royal Ocean Cup 2014, Team Racing, Tuborg Havn -

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer