Bådmagasinets billedgalleri

Bjørn går om bord og angriber sejler

19-09-2008 13:30 Hans Henrik19 Sep 2008 11:30 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den idylliske Renfrew Marina ved Vancouver, hvor bjørnene lusker rundt på molerne.

I vort trykte ”Bådmagasinet SEJL” har der i den senere tid været en del kritik af de ringe forhold i mange danske lystbådehavne. Men hvis man ser på forholdene i lystbådehavnene på den canadiske vestkyst, så er de danske klagepunkter det rene vand.

Selv i den mest elendige danske marina med faciliteter, der burde lukkes af sundhedsmyndighederne, og havnefogeder der burde søge nye job i en branche, hvor de ikke skal omgås mennesker, er jo for intet at regne sammenlignet med sorte bjørne, der lusker rundt i fuldt dagslys på molerne, og ind imellem hoppe om bord på bådene for at slå sejlerne halvt eller helt fordærvede.

Det skete i den smukke marina Port Renfrew på Vancouver-øen i denne uge, hvor en 52-årig, canadisk sejler stadig er indlagt på hospitalet efter at have kæmpet med en bjørn i cockpittet på sin båd.

Sammen med en ven havde den 52-årige været ude at fiske med sin motorbåd, og de to kom stolte hjem til Port Renfrew med en speciel Coho-laks. De gik straks ved ankomsten op på havnekontoret for at få renset og registreret deres heldige fangst.

På vej tilbage til båden kravlede en ca. 10 år gammel og 80 kg tung sortbjørn op på molen 50 m bag bådejeren og fulgte efter ham ud til båden. Her sprang den resolut ned på fordækket af båden og nærmede sig cockpittet.

Den fiskende bådejer begyndte at overdænge bjørnen med frisk fanget fisk i håb om at aflede dens opmærksomhed. Men bamse gav pokker i fisken og
gik direkte til angreb på manden.

Hans ven kom til undsætning og prøvede at trække bjørnen væk med et ålejernslignende værktøj, og flere andre tilløbende sejlere gik i bogstavelig forstand til angreb på bjørnen med de ”våben”, de havde ved hånden. Ved hjælp af treforker, knive og en stor hammer fik de trukket bjørnen væk fra den stakkels sejler og dræbte den. Og den døde bjørn blev efterladt om bord indtil en vildtbetjent var blevet tilkaldt.


En Black Bear af nogenlunde samme højde og drøjde som ham, der hoppede om bord i en motorbåd og tog livtag med skipperen.Bjørnen bliver nu obduceret, for muligvis at give en forklarling på, hvor den pludselig blev aggressiv.

Men de lokale sejlere på havnen er ikke spor overraskede at en bjørn gik til angreb på en sejler.
For bare tre uger siden var der klager fra bådejerne over at bjørne gik ud af molerne og om bord i bådene for at lede efter mad. De blev skræmt væk.

Havnemyndighederne har nu bedt vildttilsynet om at skyde nogle af de bjørne, der går rundt i nærheden af lystbådehavnene, men vildtbetjentene vil kun skyde, når nogen er i overhængende fare.

Den uheldige fisker og bådejer er stadig på hospitalet, hvor han ikke vil lade sig interviewe om det passerede.Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer