Bådmagasinets billedgalleri

The rumble in Valencia

09-04-2008 13:33 Hans Henrik09 Apr 2008 11:33 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Spanske officials smiler om kap med den sveitsiske milliardær. Det bliver Valencia igen. Bertarelli i cowboybukser og stråleglans.

”Aldrig tidligere har to monstre som dette mødt hinanden”, sagde Ernesto Bertarelli på en pressekonference i Valencia forleden, da det blev offentliggjort at Valencia lægger hus til det kommende slagsmål mellem to flerskrogsbåde. Det var bådene han sigtede til.

Egentlig AC i 2011?
Tidspunktet for kampen er stadig usikkert – Ellison har annonceret det kommende efterår, men Bertarelli afviser og siger 2009. Planen er dog, at en egentlig America’s Cup sejlads, hvor andre end de to kan deltage, kan finde sted i Valencia i 2011.

Mig og Ali...
”Det bliver stort og spektakulært”, sagde Bertarelli om den kommende duel på flerskrogsbåde, ”lidt ligesom opgøret om verdensmesterskabet i sværvægtsboksning mellem Muhammed Ali og George Foreman.” Her sigter den ubeskedne milliardær til verdens mest legendariske boksekamp, ”The rumble in the jungle” fra 1974.

Hjerne mod rå kraft
Den regerende verdensmester (og indehaver af det eftertragtede bælte, læg lige mærke til det) Muhammed Ali vandt her en formidabel taktisk og intellektuel sejr over den stærke, hårdtslående, men knapt så taktiske George Foreman. Ali benyttede sig af den teknik, der siden blev kaldt ”rope-a-dope”, hvor han passivt hængende i tovene, modværgede voldsomme slagserier fra den aggressive Foreman – med det formål at få ham til at løbe tør for energi.

Når det skete efter et antal runder, satte Muhammed Ali ind med tekniske slagserier, som på kort tid lagde Foreman i gulvet. Nu er dette et sejlsports-site, men det er op til enhver at anvende den slående parallel på den aktuelle situation i America’s Cup. Sådan ser kampens udvikling altså ud, i Bertarellis egen optik.

Gode venner
Samtidigt hævder Bertarelli at han har et udmærket forhold til Ellison, men at Cup’en jo ikke er ”en Picasso man kan lide, og som man kan købe, fordi man har pengene. Cup’en skal vindes på vandet”, konstaterer Bertarelli smilende. Sikken en TV-serie det kunne blive!

Tomt lokale på yacht
Stærke rygter fortæller, at ombord på Larry Ellisons yacht ”Rising Sun” – indtil for nyligt verdens største private fartøj – findes der et pragtfuldt indrettet lokale, med en stor, tom glaspiedestal. Det er ikke svært at gætte hvad den venter på.
Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer