Bådmagasinets billedgalleri

Sejlsportsbegivenheder betaler sig

10-01-2008 09:17 Hans Henrik10 Jan 2008 8:17 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Øjebliksbillede fra Tall Ship Race.

Sidste sommer realiserede VisitAarhus Events i tæt samarbejde med Århus Kommune og Århus Havn en af de største events som endnu er afviklet i Århus: The Tall Ships’ Races 2007, hvor Århus var starthavn og de øvrige byer var Kotka, Stockholm og Szczecin.

Trods et lidt blandet vejr blev projektet en meget stor publikums-succes med over 100 deltagende tall ships og 4000 besætningsmedlemmer. I samarbejde med bl.a. Den Danske Maritime Fond blev der sponsoreret 90 trainee -pladser på en række udvalgte skibe, hvilket gav de unge kvinder og mænd en oplevelse for livet.

Under The Tall Ships’ Races blev der gennemført en stikprøveanalyse, hvor i alt 2463 personer besvarede et spørgeskema om deres besøg i Århus, herunder navnlig deres forbrug under besøget.

VisitDenmark har - med udgangspunkt i et samlet besøgstal på 750.000, som skønnet af politiet - bearbejdet tallene fra interviewundersøgelsen og estimeret at den samlede turistomsætning i forbindelse med The Tall Ships’ Races i Århus har været på 68,5 mio. kr.

De forskellige aktiviteter under The Tall Ships’ Races har fået rigtig gode karakterer, og hele 97% af de adspurgte har generelt været tilfredse med arrangementet som helhed.

Også ledelsen af Sail Training International, som er hovedansvarlig for The Tall Ships’ Races, var meget begejstrede over afviklingen i Århus og har bl.a. nævnt at placeringen af tall ships-flåden i Århus Havn og sikkerhedsberedskabet i Århus har været noget af det bedste, de nogensinde har oplevet.

Den store begivenhed medførte en omfattende omtale i aviser og elektroniske medier, hvis samlede værdi er vurderet til knap 8 mio. kroner.

The Tall Ships’ Races 2007 i Århus blev gennemført med et samlet budget på omkring 10 mio. kroner og med støtte og opbakning fra en lang række virksomheder, organisationer og fonde. Regnskabet er nu afsluttet, og det kan konstateres, at også på det punkt var afviklingen af The Tall Ships’ Races 2007 i Århus vellykket med et realiseret overskud på omkring 50.000 kroner.

Hovedsponsorkredsen bestod af Mærsk, Spar Nord og Grundfos samt Århus Kommune og Århus Havn.

Borgmester Nicolai Wammen siger:
”The Tall Ships’ Races var en kæmpe gevinst for Århus, og vi er nu i færd med at undersøge mulighederne for, at Århus igen kan blive værtsby for arrangementet i 2013”.

2463 besvarede spørgeskemaer om Tall Ship Race - de fleste meget positivt

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer