Bådmagasinets billedgalleri

Hæder fyn cup mand

15-10-2007 11:29 Hans Henrik15 Oct 2007 9:29 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sidste weekend blev Poul Erik Nielsen fra Bogense Sejlklub, manden bag Fyn Cup, der nu efter 18 års eksistens er Danmarks største distancekapsejlads, hædret med en ny pris, indstiftet af Danmarks Idrætsforbund , fordi han gør en forskel.
51-årige Poul Erik Nielsen har altid været inkarneret kapsejler og har igennem årene deltaget i diverse distancekapsejladser og klubmesterskaber.
I mange år irriterede det ham i sin ellers hurtige ­X-99 kun at blive nummer to i klubmesterskaberne, hver gang overgået af en Ylva, men de seneste to år har han vundet efter at have skiftet X-99¿en ud med en vaskeægte, ganske vist ældre, kapsejler, den tidligere ¿Fars Cortina¿ på 21 år. Her sejler han sammen med blandt andre sin søn og nogle af sønnens sejlerkammerater, som er opvokset i sejlklubben, og de unge 25-årige knægte presser Poul Erik.
- De vil vinde, og jeg synes, at det er herligt, at jeg og en jævnaldrende sejlerkammerat bliver presset - det er jo sjovt, siger Poul Erik Nielsen.


Den drivende kraft
I dag er han havnefoged på havnen i Bogense, og dermed lever han af sin mangeårige hobby, og han var for 18 år siden initiativtager og har lige siden været drivende kraft i distancesejladsen rundt om Fyn, Fyn Cup. I starten lillebror til både Fyn Rundt og Sjælland Rundt, men i dag er Fyn Cup Danmarks største distancesejlads.
De store sejladser er skrumpet alvorligt ind, og han er stolt af, at Fyn Cup med 350 deltagende både i år holder fast, selv om han ærgrer sig over den voldsomme nedgang i felterne i distancesejladserne. I år kunne man i Fyn Cup se mange rigtig store både, og de kræver mere mandskab end de små, så måske har nogle besætninger fusioneret. Måske en del af forklaringen.
En anden forklaring kunne være, at tilgangen til søsporten i disse år foregår inden for motorbåde.
- Jeg havde i mange år deltaget i Fyn Rundt, dengang de var rigtig store og satte et maksimum på 1100 deltagende både, fordi der ikke var plads til flere i Korshavn, siger han.
- Det betød dengang, at op imod 150 både på venteliste ikke kunne deltage, så for at give dem en anden mulighed og for at skabe aktivitet i klubben og fokus på Bogense tog vi initiativet til Fyn Cup. Siden har sejladsen bidt sig fast, ikke mindst i kraft af de gode faciliteter, der er i Bogense Marina, Fyns største af slagsen, der har 750 bådpladser, og hvoraf de 690 er udlejet. Selve klubben har 650 medlemmer.


Altid i spidsen
- Vi har altid haft som målsætning at udvikle sejladsen. Vi var de første, der sendte stillingerne undervejs ud på tekst-tv, og i år havde vi sendere på 20 af de deltagende både, så stillingen kunne ses på internettet, og desuden havde vi tre sms-meldepunkter, hvor bådene kunne fortælle, når de passerede.
Udviklingen af Fyn Cup er ikke slut, for med en ny sponsoraftale, som snart vil blive offentliggjort, vil Poul Erik Nielsen og hans 60 faste hjælpere, sådan nogenlunde faste, fortsætte med udviklingen.Selv føler han, at han får sejlet og trænet for lidt, men det skal der laves om på i næste sæson. For selv om han er dobbelt klubmester, så holder han mest af den følelse, at når han i sin sejlbåd med besætningen stryger forbi havnemolerne, så forsvinder alle forpligtelser og problemer på land.
- Vi skal også deltage i andre sejladser som Als Rundt, så vi kommer ud andre steder, siger han.
Han er stolt af som den første at have modtaget prisen og checken på 5000 kroner, fordi den er målrettet lokale ildsjæle, der har medvirket til at udvikle deres idræt og gøre en forskel.


Kongelig pris
For tre år siden var han også den første, der modtog Kongelig Dansk Yachtklubs nyindstiftede pris, ¿Den gyldne Knop¿, som gives til én, der har gjort en særlig indsats. At han har det, viser en episode fra for mange år siden, hvor hans lille søn efter et Fyn Cup-stævne, hvor sønnen i lang tid ikke havde set meget til sin far, spurgte:
- Far, næste år skal du da ikke lave Fyn Cup, vel?
I dag sejler sønnen sammen med faderen i raceren, og i dag er sønnen kapsejladsformand i Bogense Sejlklub. Han er ligesom faren til sejl.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer