Bådmagasinets billedgalleri

Ny Moody 45 i avantgarde Hanse-stil

20-07-2007 09:37 Hans Henrik20 Jul 2007 7:37 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den ny Moody 45 DS bærer tydeligt præg af Hanses Fjord 39 motorbåd.

Det tyske bådværft Hanse Yachts har tilsyneladende succes med sit avantgarde design med rene, kantede former, som kendes fra de større Hanse 530 og 630, og efter værftet har overtaget 51% af det norske Fjord Motorbådsværft, også den nye Fjord 39.

Nu viser konceptet også på den nyeste båd fra Moody, det engelske værft som Hanse overtog i vinter. Den ny Moody 45DS (DS står for dæksalon) ligner en sejlbådsudgave af Fjord 39 med et langt ruftag der går ud over cockpittet, samt cockpit og salon i et plan. Og ligesom motorbåden, kan Moody 45 DS styres fra salonen i dårligt vejr.

Hanse har beholdt Moody-værftets ”gamle” designer, Bill Dixon til de udvendige linier, mens interiøret af tegnet af Mark Tucker fra Design Unlimited. Der er dog ikke meget nyt i Moody 45 DS, der til forveksling ligner den franske Dufour Atol, som blev lanceret men ikke særlig solgt for 10 år siden. Men den var måske forud for sin tid.

Fra salonen går man af en trappe ned i kahytsafdelingen, som rummer owners cabin med separat bad/toilet, plus to dobbeltkahytter, som må deles om et toiletrum.

Ifølge værftet løser anker-konceptet på Moody 45 DS problemerne med at det tunge anker, som slår mod skibssiden især når det bliver halet op. Et helt nyt system med et ”anker-bovspryd”, der roterer ud fra stævnen, så ankeret altid går fra af båden på vej op og ned.

Der er grund til optimisme hos Hanse Yachts. Regnskaberne viser efter 3. kvartal af dette regnskabsår en øget omsætning på 50% og en fordobling af overskuddet i forhold til samme periode i fjord. Tallene inkludere både Hanse og Fjord, mens Moody 45 DS ikke er regnet med. Den er dog bestilt af flere sejlere allerede inden den første båd har rørt vandet. Det samme gælder de to ny Hanse sejlbåde 320 og 350, som vi skrev om her på siden forleden.

Med det nye engelske værft regner Hanse med at bygge mere end 1.000 fartøjer næste år.

Moody 45 DS
Længde 12,93 m
Bredde 4,57 m
Dybg. 2.10 m
Vægt 13.600 kg
Ballast i køl 4.300 kgMoody 45 i to plan: Salon og cockpit ud i et, og fem trin ned til sovegemakkerne.Moody 45 DS set forfra. Læg mærke til det meget ovenlys som kommer ned gennem dækket.Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer