Bådmagasinets billedgalleri

Ib Ussing-Andersen var i Saint-Tropez

16-10-2006 14:21 Hans Henrik16 Oct 2006 12:21 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hos 94 fods Open Seasons er det en dansker, der bestemmer hvor der skal sejles hen. Fotos: Per Heegaard

Ib Ussing-Andersen, direktør for North Sails Europa, har også tid til at sejle. Og som så ofte foregår det på kæmpe kapsejladsbåde.

Han var forleden taktiker på en 94 fods Wally, Open Seasons under sejlads i Saint-Tropez, Sydfrankrig. Båden ejes af tyskeren Thomas Bscher.

Holdet sluttede i nederste halvdel i et felt på otte, indrømmer Ib Ussing-Andersen overfor Bådmagasinet.

Den 94 fods båd vejer 45 ton og sejles af 18 mand.

"Men vi sejler 10,5 knob på kryds, lidt som en America's Cup-båd, men Open Seasons går ikke nær så højt til vinden," siger Ib Ussing-Andersen, der igen var hjemme på firmaets kontor i Allerød.

"Det var jo fantastisk stævne dernede og mangfoldigt. Du har både, der er mere end 100 år gamle, både fra midten af det 20. århundrede, og så har du Wally'erne og den hurtigste båd Mari Cha (på 140 fod, red.)," siger direktøren, der havde solgt sejl til Open Seasons.

400 store både
I stævnet var 400 både med og hver båd har i gennemsnit 10-12 mand.
"Det er helt sikkert en udflugt værd, for sejlere. Hvis man vil se sejlsport, så er det helt sikker i Saint-Tropez," lyder det fra Ib-Ussing-Andersen.

Mandskabet fik tid til at teste bådens flyvesejl.

"Vi sejlede på forudlagte distancebaner, da bådene er meget forskellige, så det sportslige tekniske i Saint-Tropez, er ikke på samme niveau som bådene er. Vi lå typisk på et ben på 10-15 sømil, her kunne vi teste vor code zero sejl," siger Ib Ussing-Andersen

Han sejlede en anelse matchrace mod to andre identiske 94 fods italienske Wally-både.

Ib med blå kasket tager her tid på Open Seasons.Vi manglede folk til at slæbe sejl
"18 mand på båden var i øvrigt for lidt. Vi skulle nok være 4-5 mand mere til at sidde på siden og til at slæbe sejl," siger Ib Ussing-Andersen, der selv holder sig tilbage i båden i "Beverly Hills".

Ibs kollega Jens Christensen var taktiker for en mindre Wally J One, der klarede sig bedre i deres løb og samtidig vandt Wally-serien i Europa.

Morning Glory hurtig med Jann Neergaard
En af de hurtigste både i Saint-Tropez var ZZ 86 båden Morning Glory med svingkøl. Om bord var Jann Neergaard fra AC-holdet BMW Oracle Racing.

Morning Glory, der også sejler med danske North Sails sejlede 28 knob på læns under Saint-Tropez-stævnet.

På sejlområdet har Ib Ussing-Andersen godt fat i det store Wally-marked, men også i TP 52'eren, hvor danskeren også sejler med sin ven, den spanske konge Juan Carlos.

"Men vi mangler markedsandele på klassikerne, det må jeg arbejde på, når jeg bliver ældre," siger Ib Ussing-Andersen.

Jens Christensen her på J One.Open Seasons går 10,5 - 11 knob på kryds.Jens Christensen, kollega med Ib Ussing-Andersen, havde bedre held med sin taktiker-tjans.Hos 94 fods Open Seasons er det en dansker, der bestemmer hvor der skal sejles hen. Fotos: Per HeegaardTag til Saint-Tropez og se sejlsport hvert år i starten af oktober, siger Ib Ussing-Andersen.Her er Knut Frostad taktikker.Ib Ussing-Andersen skal have overblikket på Open Seasons.Klar bomme.
www.heegaard-fotografi.dk


Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer