Bådmagasinets billedgalleri

Fårene skilt fra bukkene i Monsoon Cup

02-12-2005 14:28 Hans Henrik02 Dec 2005 13:28 - Jax
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklenTrods svag, springende vind og kraftig tværgående strøm, er det lykkedes at få afviklet 13 ud af 17 sejladser Round Robin- sejladser i Swedish Match Monsoon Cup , der afholdes i Kuala Terengganu i Malaysia.

Svenskeren Magnus Holmberg har taget føringen med 7 sejre og 2 nederlag foran australieren Peter Gilmour og Dickson fra New Zealand. Men de to sejlere fra Sydhavet mangler henholdsvis en og to færre sejladser end Holmberg, så meget kan nå at ske i toppen endnu.

Til gengæld ligger Russell Coutts med danskerne Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Jann Neergaard og Christian Kamp som besætning på en sammenlagt syvende plads og risikere at ryge ud af sejladserne efter de første kvalifikationer, sammen med den kvindelige Verdensmester i Match Race Sally Barkow fra USA. Kun de øverste 8 går videre.

Sejladserne er stadig generet af meget svage vinde, og en stræk strøm der går på tværs af bane. Et par af sejladserne er blevet skudt af og udsat.

Kongelig begejstring
Til gengæld har international sejlsport måske sikret endnu en kongelig person blandt sine udøvere. Den lokale konge af provinsen, hvor sejladserne afholdes, Sultanen af Terengganu, Sultan Mizan Zainal ABIDIN, sejlede to sejladser med Peter Gilmour, og var efter sejladserne meget begejstret.

”Han er en meget charmerende mand at have om bord”, sagde Gilmour efter sejladserne. ”Han har meget føling for båden og sejladsen, og han er dybt koncentreret. Jeg regner med at han sejler med i de næste sejladser. Måske har vi fundet et nyt sejl-talent.

Resultater efter 13 ud af 17 sejladser:
1. Magnus HOLMBERG (SWE), Victory Challenge, 7-2
2. Peter GILMOUR (AUS), PST, 6-2
3. Chris DICKSON (NZL), BMW Oracle Racing, 5-2
4. Dean BARKER (NZL), Emirates Team New Zealand, 6-3
5. Staffan LINDBERG (FIN), Alandia Sailing Team, 5-3
6. Ian WILLIAMS (GBR), Williams Racing Team, 5-4
7. Russell COUTTS (NZL), Coutts Racing Team, 4-4
8. Björn HANSEN (SWE), Team Apport.Net, 3-5
9. Francesco BRUNI (ITA), Luna Rossa Challenge, 3-6
10. Thierry PEPONNET (FRA), K-Challenge, 3-6
11. Cameron DUNN (NZL), Mascalzone Latino - Capitalia Team, 2-7
12. Sally BARKOW (USA), Team 7, 1-6


Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer