Bådmagasinets billedgalleri

EM-bronze til brødrene Hansen

15-08-2005 09:00 Hans Henrik15 Aug 2005 7:00 - Dansk Sejlunion
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det blev til bronze for Hansen-brødrene efter spændende knockout-sejladser. Foto: Mick Anderson/FOTOM.

Efter en uge med EM'er i seks forskellige OL-klasser blev det i dag til den første danske medalje. I Vallensbæk sejlede brødrene Søren og Peter Hansen en bronzemedalje hjem efter en række tætte sejladser. Ny Europamester er Chris Draper og Simon Hiscocks fra Storbritannien, mens Morgan Larson og Pete Spaulding fra USA sluttede på andenpladsen. (Note: Da EM i Vallensbæk var et åbent EM, betyder det, at også ikke-europæere kan tage medaljer. Red.)

Det var en meget glad Peter Hansen, der kunne træde ned fra podiet efter præmieoverrækkelsen: "Vi er bare superglade lige nu. Endelig lykkedes det for os at få alting til at klappe til et internationalt mesterskab. Men nu er vi også helt flade og tappede for energi efter en lang uge med mange sejladser."

EM blev afviklet efter et nyt format med knock-out finalesejladser med de 10 bedste både, hvoraf to var danske. Knock-out sejladserne betød desværre, at den anden danske båd i finalen, Allan Nørregaard og Jonatan Persson, måtte udgå tidligt efter et sammenstød med den spanske båd:

"Ja, det var ærgerligt at ryge ud på den måde. Den spanske båd vender lige på siden af os og vi bliver påsejlet af den. Vi kunne have trukket væk fra spanieren, men så var vi bare stødt ind i brødrene Hansen og havde ødelagt både vores egne og deres videre chancer. I stedet går vi op i vinden og ligger stille sammen med spanieren. Herfra var vi allerede håbløst sat af resten af feltet, og blev efterfølgende elimineret," forklarede Jonatan Persson.

Slutstilling - Åbent 49'er-EM
1. Chris Draper, Simon Hiscocks, GBR
2. Morgan Larson, Pete Spaulding, USA
3. Peter Hansen, Søren Hansen, DEN
4. Jan Peter Peckolt, Hannes Peckolt, GER
5.Iker Martinez, Xabier Fernandez, ESP
6. Allan Nørregaard, Jonatan Persson, DEN
7. Stevie Morrison, Ben Rhodes, GBR
8. Pietro Sibello, Gianfranco Sibello, ITA
9. Czajkowski Marcin, Kierkowski Krzysztof, POL
10. Rodion Luka, George Leonchuk, UKR

Umiddelbart efter EM er alle bådene blevet pakket i store containere og vil nu blive fragtet til Moskva, hvor VM starter d. 29. august. Her deltager en stor del af feltet igen. Peter Hansen fortæller: "Vores mål er helt klart at holde niveauet frem til VM. Vi kommer til at møde de samme igen, og nu har vi helt klart et mentalt overskud i forhold til dem." Også Jonatan Persson ser lyst på det kommende VM: "Holdet er meget stærkt og da det faktisk er alle de samme deltagere som her, så tror jeg vores chancer er rigtigt gode. Vores mål er det samme som ved dette EM. Vi skal være med der, hvor det sker," afrunder Jonatan Persson.

Læs sejlernes egne dagbogsberetninger på: www.sejlsport.dk/landshold

Finn-EM, Kalmar (SWE)
På sidstedagen af EM i Finnjolle var der planlagt to sejladser og her havde Danmark stadig chance for en medalje til Jonas Høgh-Christensen. Men Jonas' medaljehåb svandt efterhånden som dagen gik, og vinden ikke dukkede op. Feltet kom aldrig på vandet, og det var en ærgerlig Jonas, der måtte tage til takke med en 7. plads.

Slutstillingen - Åbent EM Finn
1. Ben Ainslie (GBR), 8 p.
2. Dan Slater (NZL), 33 p.
3. Gasper Vincec (SLO), 35 p.
7. Jonas Høgh-Christensen (1981) (DEN), 47 p.
13. Søren Holm (DEN), 82 p.
22. Thomas Laursen (DEN), 138 p.
50. Kenneth Bøggild (DEN), 267 p.
66. Jesper Petersen (DEN), 362 p.


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer